Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ και ΒΙΝΤΕΟ από την πυρκαγιά στις Θερμοπύλες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 16:12 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ και ΒΙΝΤΕΟ από την πυρκαγιά στις Θερμοπύλες

Πρόλαβαν τα χειρότερα στις Θερμοπύλες - Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Κέντρο Φιλοξενίας των Προσφύγων - Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και οι πρόσφυγες για να βοηθήσουν - Τι δήλωσε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2:00΄ το μεσημέρι στις Θερμοπύλες κοντά στις ιαματικές πηγές, στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου που φιλοξενεί τους πρόσφυγες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξερόχορτα και λόγω του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, αφού επεκτάθηκε σε πεύκα και άλλα δέντρα, που βρίσκονται στο χώρο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και αρχικά εκκενώθηκε το ένα από τα δυο κτίρια που φιλοξενούνται οι οικογένειες των προσφύγων.

Στο σημείο έφθασαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ.  με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΥ Λαμίας, Πύραρχο Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη. Ευτυχώς κατάφεραν και έπιασαν γρήγορα τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στη μάχη με τις φλόγες βοήθησαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο σημείο, πρόσφυγες, εθελοντές, προσωπικό του Κέντρου, λουόμενοι και αστυνομικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στο σημείο μέσα σε ένα 24ωρο. Χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σχεδόν στο ίδιο σημείο, κοντά στο κλειστό πρατήριο που υπάρχει στην είσοδο. Ευτυχώς όμως οι πυροσβέστες την πρόλαβαν πριν πάρει διαστάσεις.

Δείτε το βίντεο:

Φωτορεπορτάζ από τη φωτιά στις Θερμοπύλες το μεσημέρι της Παρασκευής.