Συλλήψεις και στη Φθιώτιδα για το μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 09:05 Συλλήψεις και στη Φθιώτιδα για το μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας!

- Η εγκληματική οργάνωση είχε πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό
- Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 26 άτομα και έχουν ταυτοποιηθεί 15 ακόμη
- Στη Φθιώτιδα έχουν γίνει 5 συλλήψεις και έχουν βρεθεί μηχανήματα, αρχαία νομίσματα κ.α.
- Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι από Μαλεσίνα, Πελασγία και από Νέο Μοναστήρι
- Στη Μαλεσίνα μάλιστα συνέλαβαν ολόκληρη οικογένεια (πατέρα, μάνα, γιο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε διάφορες περιοχές της χώρας για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας.

Τα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε μεγάλες υποθέσεις λαθραίας διακίνησης και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 93 διαπιστωμένες περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων, που φέρονται να έχουν μεγάλη αξία.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος και για τις συλλήψεις έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στο νομό Φθιώτιδας.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους, καθώς είχαν χωριστεί σε ομάδες. Η μία έκανε τις λαθρανασκαφές, η άλλη τις μεταφορές, άλλη τις εκτιμήσεις και άλλη την εμπορία!

Οι συλλήψεις και τα ευρήματα στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Φθιώτιδα έγιναν πέντε συλλήψεις. Ένα άτομο συνελήφθη στην Πελασγία, ένα ακόμη στο Νέο Μοναστήρι και τρία άτομα από τη Μαλεσίνα. Πρόκειται για οικογένεια. Η μητέρα με το γιο συνελήφθησαν  στη Μαλεσίνα και ο πατέρας κάπου στη βόρεια Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σημαντικά ευρήματα και στη Φθιώτιδα. Από μηχανήματα μέχρι αρχαία νομίσματα και άλλα αρχαία αντικείμενα, που εξετάζονται από τους ειδικούς.

Αγάλματα στο πηγάδι

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, εντόπισαν δύο αρχαία αγάλματα κρυμμένα σε πηγάδι στην περιοχή της Νεμέας, τα οποία όπως αναφέρει το Korinthostv.gr, είχαν κρύψει επιμελώς οι αρχαιοκάπηλοι.  Συνελήφθησαν και εκεί δυο άτομα από την περιοχή και αναζητείται ακόμη ένα.

Δείτε το βίντεο:

Στις 10:00΄ το πρωί της Τετάρτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκάπηλων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση