Πέθανε ο Λαμιώτης ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 09:36 Πέθανε ο Λαμιώτης ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία - Έφυγε σε ηλικία 66 ετών - Τον τελευταίο καιρό ο ηθοποιός έδινε τη μάχη του, παλεύοντας με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Βασιλείου αγαπούσε πολύ τη Λαμία. Μάλιστα στα νιάτα του υπήρξε και τερματοφύλακας στην ομάδα της πόλης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε μια από τις τελευταίες επισκέψεις του στο νοσοκομείο ο Απόστολος Γκλέτσος του είχε πάει δώρο ένα σακίδιο με αθλητικό υλικό της ομάδας. προσφορά της ΠΑΕ Λαμία.

Ο Γιώργος Βασιλείου μάλιστα ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους "κυανόλευκους".

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης στα 66 του χρόνια ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου (γνωστός και ως Θεοχάρης) . Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ο Γιώργος Βασιλείου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Υπήρξε βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 – 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα.

giorgosbasileiou_h_645_450
 
Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στην Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).
 
Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλούσε από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του ‘Στάθη Θεοχάρη’ της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006). Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Bουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας εργαζόταν κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς.
 
Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάρει μέρος και είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης είχε δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης είχε διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση