Λαμία: Οι γονείς δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα - Χαμός στο σχολείο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 08:03 Λαμία: Οι γονείς δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα - Χαμός στο σχολείο - ΒΙΝΤΕΟ

Αποφάσισαν κατάληψη του σχολείου την ερχόμενη Δευτέρα - Έντονες αντιδράσεις από τους γονείς - Δείτε τι έγινε στην χθεσινοβραδινή συνέλευση στο 6ο Δημοτικό της Λαμίας.

Από Δευτέρα έχει οριστεί να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα 90 παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες. Τα προσφυγόπουλα για φέτος θα πηγαίνουν σχολείο ξεχωριστά, από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 6:00΄ το απόγευμα.

Τα σχολεία που έχουν επιλέγει είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας.

Στα σχολεία οι γονείς είναι ανάστατοι και υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να ερωτηθούν.

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε Γενική Συνέλευση των γονιών στο 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης και έγινε χαμός, αφού οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στο Δ/ντη του σχολείου, αλλά και τον Δ/ντη της περιφερειακής Εκπαίδευσης.

Δείτε το βίντεο:

Τελικά οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα έχουν Γενική Συνέλευση οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου στο Μοσχοχώρι, οι οποίοι είναι επίσης ανάστατοι για να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Η Συνέλευση των γονέων του Γυμνασίου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το απόγευμα. Επίσης θα υπάρξει κοινή ενημέρωση προς τους γονείς και τους αντίστοιχους συλλόγους τους και των δύο σχολείων από αρμόδιους φορείς στο χώρο του Γυμνασίου , επίσης την Τετάρτη το απόγευμα αμέσως μετά την συνέλευση των γονέων εκεί.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση