Έρχονται χιόνια και στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 15:01 Έρχονται χιόνια και στη Φθιώτιδα!

Ο χιονιάς επιστρέφει τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα - Που θα πέσουν τα περισσότερα χιόνια στη Φθιώτιδα - Οδηγοί προσοχή στον παγετό.

Η Λαμία τελικά, δε θα δει χιόνι ούτε την Πρωτοχρονιά, ωστόσο το ξημέρωμα της Τετάρτης δεν αποκλείεται να πέσουν κάποιες νιφάδες στα βόρεια προάστια της πόλης. Θα το έχει στρώσει όμως κανονικά από τα 350-400μ το πρωί της Τετάρτης.

Όσον αφορά το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Φθιώτιδα, που σε εξάρσεις θα το πασπαλίζει ως το κύμα.

Στη νότια Φθιώτιδα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο ισχυρές και θα το στρώσει μάλιστα σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο (στο τμήμα Αταλάντη - Μαρτίνο - Κάστρο περιμένουμε 15-25 πόντους τοπικά, οπότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις).

Ένα άλλο στοιχείο του καιρού θα είναι, ότι το διήμερο αυτό αναμένεται παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ο οποίος τοπικά θα είναι ισχυρός (στους -2 βαθμούς η ελάχιστη στη Λαμία).

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Πολικές αέριες μάζες από την Ουκρανία θα κατηφορίσουν προς τα μέρη μας από σήμερα Τρίτη επηρεάζοντας με χιόνια αρχικά τα ημιορεινά και ορεινά της βορείου Ελλάδος και από αργά το βράδυ της Τρίτης και την ορεινή Στερεά.

Στη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη τα χιόνια θα κατεβαίνουν σταδιακά χαμηλότερα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο χιονιάς θα κάνει την εμφάνιση του για λίγο και στα πεδινά, αλλά γρήγορα μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού. Χιονόστρωση αναμένεται στη Φθιώτιδα από τα 350-400μ τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται εκ νέου υποτροπή του καιρού με χιόνια μέχρι τη θάλασσα στην ανατολική και κυρίως στη νότια Φθιώτιδα, ενώ στα βορειότερα τμήματα του νομού θα επικρατούν λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με το κρύο να είναι τσουχτερό. Τα ύψη χιονιού στη νότια Φθιώτιδα θα φτάσουν κατά τόπους (Αταλάντη, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Κάστρο) τα 15-25 εκατοστά την Πέμπτη-Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ μέχρι 4 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί με τη θερμοκρασία στη Λαμία να πέφτει στους -2 βαθμούς. Να σημειωθεί, οτι αξιόλογες ποσότητες χιονιού έως τις παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να πέσουν στην Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική και σε μικρότερο βαθμό στην βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη κατά το διήμερο αυτό.

Το Σάββατο (παραμονή Πρωτοχρονιάς) και ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο καιρός στη Φθιώτιδα θα είναι ηλιόλουστος, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας την Πρωτοχρονιά τους 6-7 βαθμούς. Το κρύο ωστόσο θα είναι ιδιαίτερα έντονο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, όπου κατά τόπους στο εσωτερικό του νομού θα σημειωθεί παγετός.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Τρίτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις και αργά το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά από τα 800-900 μέτρα.  Στη διάρκεια της νύχτας τα χιόνια θα κατεβαίνουν σταδιακά σε χαμηλότερα υψόμετρα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα χιονίσει πρόσκαιρα μέχρι τα 300μ. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-13 βαθμούς.
 
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί από τα 300μ που γρήγορα θα σταματήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία σε σημαντικά πτώση θα κυμανθεί από 2-7 βαθμούς.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού, ενώ στα ανατολικά και νότια θα σημειώνονται χιονοπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, κατά περιόδους ισχυρές στη νότια Φθιώτιδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ μέχρι 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Παρασκευής τα χιόνια θα σταματήσουν παντού. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στο εσωτερικό του νομού με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -2 έως 4 βαθμούς.

Δείτε έναν ενδεικτικό χάρτη χιονόστρωσης μέχρι και το πέρας του χιονιά (η νότια Φθιώτιδα και κυρίως η ευρύτερη περιοχή του Μαρτίνου θα δεχτεί μεγάλες ποσότητες χιονιού).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com