Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«...της μάνας σου» Άγρια κόντρα Μπακογιάννη - Καμμένου για το στεφάνι στα Ίμια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 17:15 «...της μάνας σου» Άγρια κόντρα Μπακογιάννη - Καμμένου για το στεφάνι στα Ίμια

Πόλεμος στο διαδίκτυο «Μεγάλε, μην πουλάς πατριωτισμό...» – «Να συνεννοηθείς με τη μητέρα σου...»

Όλα ξεκίνησαν από τα όσα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Alpha, Happy Day, αναφερόμενος στην ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο. Αφού ζήτησε «ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση», είπε πως «εμένα, αυτό που με χαλάει πάρα πολύ με όλη αυτή την ιστορία είναι οι διάφοροι τύποι που πουλάνε πατριωτισμό, και καλά, λες και είναι πιο πατριώτες απ’ όλους εμάς και παίζουν πολιτικά παιχνίδια».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν αναφέρεται κάπου συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης, απάντησε: «Εντάξει, θα σκάσω αν δεν το πω. Δηλαδή, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας, άσχετα ποιος είναι, είναι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας, και πάει να ρίξει ένα στεφάνι στη θάλασσα, στα Ίμια. Και μετά βγάζει φωτογραφίες και το πουλάει "πω πω κοιτάξτε με, εγώ το ΄κανα". Ρε μεγάλε, αν αυτά που λες τα εννοείς, πήγαινε προσγειώσου στο νησί κατέθεσε στεφάνι».

Τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς προκάλεσαν την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, "απάντησε" με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και έκανε αναφορά όσο μόνο στα όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης αλλά και σε δηλώσεις της μητέρας του, Ντόρας Μπακογιάννη, που πριν μερικές μέρες είχε διαφωνήσει με την κίνηση του υπουργού Άμυνας να πετάξει πάνω από τα Ίμια για να πετάξει το στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου, στο αποκορύφωμα της κρίσης των Ιμίων το 1996. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του ΥΕΘΑ εξαπολύεται και επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών, επί κυβέρνησης Καραμανλή.

«Ενημερώνουμε τον κύριο Περιφερειάρχη ότι η ρίψη στεφάνου έγινε στο ακριβές σημείο θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Κατά τα άλλα, μπορεί να συνεννοηθεί με τη μητέρα του, που είχε αντίθετη άποψη για την απόδοση τιμών στο σημείο που θυσιάστηκαν οι τρεις ήρωες αξιωματικοί, που επιμένει για την περικοπή 350 εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βαρύνεται ως Υπουργός Εξωτερικών για την αντιμετώπιση της υπόθεσης δολοφονίας του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη».

Η ανακοίνωση του υπουργείου έφερε την απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη, αυτή τη φορά μέσω της σελίδας του στο Facebook «με τιμά με επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης» συμπληρώνοντας «έστω και αν αυτή συνοψίζεται στη φράση "....της μάνας σου" και δεν στέκεται στην ουσία. Άλλωστε εγώ, το μόνο που του ζήτησα, ήταν να..."προσγειωθεί"».

Δείτε όλο το κείμενο της ανάρτησης στο FB: