Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλημμύρισε ο Σπερχειός: "Πνίγηκαν" καλλιέργειες - Σταμάτησε το τρένο - Έπεσε γεφύρι - Αποκλείστηκαν χωριά - Έκλεισαν δρόμοι - Εκκενώθηκαν σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 14:00 Πλημμύρισε ο Σπερχειός: "Πνίγηκαν" καλλιέργειες - Σταμάτησε το τρένο - Έπεσε γεφύρι - Αποκλείστηκαν χωριά - Έκλεισαν δρόμοι - Εκκενώθηκαν σπίτια

Κομμένη στα δυο η Ελλάδα σιδηροδρομικά - Έπεσε το γεφύρι στο Περιβόλι - Διέκοψαν την κυκλοφορία από Λαμία προς Φραντζή - Γοργοπόταμο - Κομποτάδες - Κωσταλέξι - Εκκένωσαν σπίτια στο Παλιούρι.

Ο Σπερχειός πλημμύρισε για ακόμη μια φορά και "έπνιξε" τεράστιες εκτάσεις στην κοιλάδα της Λαμίας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής, αλλά και στην κυκλοφορία.

Δείτε μια φωτογραφία της κοιλάδας του Σπερχειού που μας έστειλε αναγνώστης:

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες του ΟΣΕ, αφού τα δρομολόγια έχουν διακοπεί και προσπαθούν να τους μεταφέρουν με λεωφορεία.

Οι επιβάτες που ήταν να φύγουν από Λειανοκλάδι για Αθήνα με την αμαξοστοιχία των 6:50΄, τους ανακοινώθηκε ότι λόγω πλημμυρών του Πηνειού και του Σπερχειού τα τρένα διέκοψαν την κυκλοφορία.

Οι επιβάτες έφυγαν με λεωφορεία από το Λειανοκλάδι, τα οποία θα περάσουν από τους σταθμούς Μπράλου, Λιλαίας, Αμφίκλειας, Τιθορέας και θα φτάσουν μέχρι τη Θήβα, όπου από εκεί θα πάρουν το τρένο για Αθήνα.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με τον ΟΣΕ καλό είναι να επικοινωνήσουν για να ενημερωθούν, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

Έκλεισαν δρόμοι

Η τροχαία όλη τη νύχτα ήταν στο πόδι παρακολουθώντας τη στάθμη του Σπερχειού, η οποία από το απόγευμα ανέβαινε επικίνδυνα.

Τελικά μετά τα μεσάνυχτα διέκοψε την κυκλοφορία, αφού τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα και τα νερά του ποταμού βγήκαν στους δρόμους.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από Λαμία προς Φραντζή - Γοργοπόταμο και από Λαμία προς Κομποτάδες - Κωσταλέξι.

Έπεσε γεφύρι - Αποκλείστηκαν χωριά - Εκκενώθηκαν σπίτια

Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρέσυραν το γεφύρι στο χωριό Περιβόλι της δυτικής Φθιώτιδας, ενώ σε οριακή κατάσταση είναι είναι και άλλα γεφύρια, που ακόμα αντέχουν, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο Περιβόλι είναι αποκλεισμένα τα χωριά Μάρμαρα, Αργύρια, Κολοκυθιά, Ανατολή και ευρύτερα η περιοχή της ορεινής Σπερχειάδος.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποκλειστεί στα παραπάνω χωριά, ενώ υπάρχουν και συχνές διακοπές ρεύματος.