Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραίτηση με καταγγελίες στην Οικονομική της Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 18:32 Παραίτηση με καταγγελίες στην Οικονομική της Μακρακώμης

Για αναθέσεις χωρίς την απαραίτητη νομιμότητα και έργα που δεν έγιναν αλλά έχουν πληρωθεί, κάνει λόγο ο Γιώργος Γόνης.

Μία ακόμη παραίτηση έρχεται από τη Δυτική Φθιώτιδα και το Δήμο Μακρακώμης, αυτή τη φορά όμως από την Οικονομική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 υπέβαλλε την παραίτησή του ο Αντιπρόεδρος της Γιώργος Γόνης. Μάλιστα στους λόγους που περιγράφει καταγγέλλει τους χειρισμούς του Δημάρχου Θύμιου Παπαευθυμίου στις υποθέσεις ανάθεσης των έργων, παλιότερα και τώρα, ενώ επικαλείται πληροφορίες ότι έχουν επιδοθεί στο Δήμαρχο και σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου «κλήσεις για σοβαρές ποινικές υποθέσεις που αφορούν αυθαιρεσίες στις αναθέσεις έργων και προμηθειών, αλλά και έργα που προμήθειες που ποτέ δε εκτελέστηκαν και έχουν πληρωθεί…».

Σημειώνουμε ότι στο Δήμο Μακρακώμης, δύο δημοτικοί σύμβουλοι έχουν παραιτηθεί από το ΔΣ κι αντικατασταθεί (από τη μείζονα μειοψηφία ο Γιώργος Χαντζής και από την πλειοψηφία ο Βασίλης Ζήσης), ενώ υπάρχουν και έξι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι Διονύσης Κυριόπουλος και Γιάννης Κατσίκας που εκλέχθηκαν με το συνδυασμό του κ. Παπαευθυμίου και οι Παναγιώτης Κοντογεώργος, Ανδρέας Παπασάρας (είχε πάρει τη θέση του κ. Χαντζή), Μαρία Μίχου και Γιάννης Μπογιαντζής που πέτυχαν την εκλογή τους με το συνδυασμό του κ. Τζιβελέκα.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Γόνη

«Δηλώνω ότι παραιτούμαι από την ιδιότητα του Αντιπροέδρου και μέλους της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου επειδή :

1.Διαπιστώνω καθημερινά εδώ και καιρό ότι έχει ασκηθεί πλήθος αγωγών κατά του Δήμου από διάφορους επιτηδευματίες για προμήθειες η έργα που έγιναν με αδιαφανείς και σκοτεινές διαδικασίες με απευθείας και χαριστικές αναθέσεις, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά με προφορικές εντολές του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

2 .Για όλες αυτές τις οφειλές του Δήμου έναντι τρίτων δηλώνω ότι δεν φέρω καμία ευθύνη ούτε ενέκρινα  ούτε εγκρίνω και ούτε συναινώ σε αυτές.

Αυτοί που προεκλογικά έκαναν όλες αυτές τις αναθέσεις για προσωπικά οφέλη και ρουσφέτια   να εξοφλήσουν τις οφειλές με δικές τους δαπάνες και να μη επιβαρύνουν το Ταμείο του Δήμου .

3.Επίσης το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια διασπορά πληροφοριών ότι στον Δήμαρχο και άλλα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου έχουν επιδοθεί κλήσεις για σοβαρές ποινικές υποθέσεις που αφορούν αυθαιρεσίες στις αναθέσεις έργων και προμηθειών, αλλά και έργα που προμήθειες που ποτέ δε εκτελέστηκαν και έχουν πληρωθεί , και καμία ενημέρωση δεν είχαμε από τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής κ. Παπαευθυμίου.

Για όλα τα παραπάνω φέρει ακέραια την ευθύνη ο Δήμαρχος ως προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Κλείνοντας δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με αυτό το όργιο της κατασπατάλησης των χρημάτων των Δημοτών και μάλιστα χωρίς να τηρείται καμία νόμιμη διαδικασία.

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ  14-8-2017

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΓΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Η επιστολή - παραίτησης Γόνη

Δύο προσλήψεις για την καθαριότητα

Την απόφαση πρόσληψης δύο (2) ατόμων κατηγορίας ΥΕ, ειδικότητας Εργατών Γενικών Καθηκόντων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών (3) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, για την αντιμετώπιση των αναγκών της πυρασφάλειας του Δήμου, υπέγραψε σήμερα (16/8) ο Δήμαρχος Θύμιος Παπαευθυμίου.

Από τις εννέα (9) αιτήσεις που υποβλήθηκαν προσλαμβάνονται οι Σκούρας Ελευθέριος και Τρίγγος Ιωάννης.