Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλα [Προσοχή σκληρές εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 18:12 Φθιώτιδα: Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλα [Προσοχή σκληρές εικόνες]

Τρομοκρατημένοι οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι, αλλά και κάτοικοι της περιοχής...

Οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Οίτης έχουν αυξηθεί δραματικά. Το τελευταίο 15μερο τουλάχιστον 10 κυνηγόσκυλα έχουν κατασπαραχτεί από αγέλες λύκων στην Οίτη. Τα περιστατικά σύμφωνα με μαρτυρίες είναι στην περιοχή μεταξύ Παύλιανης μέχρι την Καστανιά, κοντά στις καταβόθρες και την ευρύτερη περιοχή.

Εκεί εκτός από τους κυνηγούς, υπάρχουν ακόμα και κτηνοτρόφοι με τα κοπάδια τους, ενώ κυκλοφορούν και πολλοί περιπατητές. Μάλιστα όπως μας είπε κάποιος κυνηγός στη θέση «Άγιο Πνεύμα», εκεί που κατασπαράχτηκε ένα κυνηγόσκυλο από λύκους, υπήρχε κοντά μια οικογένεια η οποία είχε κατασκηνώσει στην περιοχή για το Σαββατοκύριακο.

«Ο πληθυσμός των λύκων έχει αυξηθεί κατά πολύ και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα πλέον για εμάς τους κυνηγούς, αλλά και για όσους κυκλοφορούν στην περιοχή της Οίτης...» σημείωσε στο LamiaReport ένας από τους κυνηγούς.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από κυνηγόσκυλα που έχουν δεχθεί επίθεση από λύκους και τι μας έγραψαν οι ίδιοι οι κυνηγοί, που έχασαν τα σκυλιά τους....

«Σας στέλνω αυτές τις φωτογραφίες ελπίζοντας να σας ευαισθητοποιήσω  και αν κάποιος έχει κάποια λύση ας μας την προτείνει για το φαινόμενο που εξελίσσετε σε μάστιγα. Αυτά τα άτυχα κυνηγόσκυλα στις 24/9/17 στην Οίτη  τα κατασπάραξαν οι λύκοι.  Σε λίγο καιρό από τώρα σύμφωνα με τα όμοια περιστατικά που βγαίνουν στην δημοσιότητα μόνο στο σαλόνι μας  θα μπορούμε να κυνηγάμε με ασφάλεια μη κινδυνεύοντας  από λύκους που τρώνε σκυλιά και ανθρώπους και όχι πρόβατα όπως συνήθιζαν έως τώρα. Τα συμπεράσματα δικά σας....»

Κυνηγός

Κυνηγόσκυλο κατασπαράχτηκε από αγέλη ΛΥΚΩΝ στην ΟΙΤΗ - Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι πολύ σκληρή και είναι από το πρωί του Σαββάτου - Δείτε τι μας έγραψε ένας ακόμα κυνηγός.

«Άλλη μια επίθεση σε κυνηγόσκυλο από αγέλη λύκων στη περιοχή της Οίτης και συγκεκριμένα στη τοποθεσία «Άγιο πνεύμα» Δυο Βουνών.

Το θέαμα που αντικρίσαμε κατά τη διάρκεια κυνηγίου το Σαββάτο το πρωί ήταν ανατριχιαστικό και αποτρόπαιο. Είναι το δέκατο κατά σειρά συμβάν στο βουνό της Οίτης τον τελευταίο μηνά. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και πλέον τα πράγματα έχουν γίνει επικίνδυνα. Ο τρόμος είναι διακριτός στα μάτια των κυνηγών τόσο για τα κυνηγόσκυλα όσο και για τους ίδιους. Μετά και το συμβάν στην Αλεξανδρούπολη που ΛΥΚΟΙ κατασπάραξαν άνθρωπο. Είναι απορίας άξιο τι θα συμβεί αργότερα το χειμώνα όταν πέσουν χιόνια στα βουνά και φύγουν και τα κοπάδια... Άραγε η πολιτεία θα λάβει κάποια μέτρα ή θα πρέπει να θρηνήσουμε και εδώ ανθρώπινα θύματα των σαρκοφάγων ζώων».

Κυνηγός