Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Εικόνες από τις καταστροφές της ισχυρής χαλαζόπτωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 15:00 Φθιώτιδα: Εικόνες από τις καταστροφές της ισχυρής χαλαζόπτωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βιβλική καταστροφή...» χτύπησε τη Λοκρίδα λέει στην κάμερα του LamiaReport ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος - Σε απόγνωση οι αγρότες μετά τις ζημιές που αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο «Δαίδαλος» έδειξε την αγριότητα του το βράδυ της Τρίτης (24/10) ακριβώς πάνω και κατά μήκος του Διεθνή από το ύψος της Αρκίτσας μέχρι και την Αταλάντη, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές σε καλλιέργειες και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου, που βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά στα σημεία που επλήγησαν από τη Θεομηνία, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ιδίως στον ελαιόκαρπο, που ξαφνικά βρέθηκε στη γη, ενώ και ο καρπός που έμεινε στο δέντρο είναι χτυπημένος και δεν πρόκειται να αποδώσει.

Η καταστροφή αφορά όλες τις περιοχές από Αρκίτσα, Λιβανάτες, Μεγαπλάτανο, Κυπαρίσσι, Αταλάντη. Σημαντικές είναι επίσης οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο, όπου είναι σχεδόν αδύνατη ακόμη και η πρόσβαση στις περιουσίες τους!

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του LamiaReport ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αποστολόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρκίτσας, Γιώργος Ρουμπής που κατήγγειλε τα μπαζωμένα ρέματα που έρχονται από το διεθνή:

 

Δείτε βίντεο από το θέαμα που αντίκρισαν οι αγρότες με το πρώτο φως της ημέρας.

 

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν από το 155ο χμ και μέχρι το 160ο της Αθηνών - Λαμίας με το δρόμο μέσα σε λίγα λεπτά να γίνεται απροσπέλαστος ακόμη και για νταλίκες.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν εκχιονιστικά για να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία περίπου στη 1:15 μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (25/10) συνεργείο του ΕΛΓΑ βρέθηκε αρχικά στις Λιβανάτες και οι εκτιμητές αναμένεται να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής. Δείτε φωτογραφίες: