Φθιώτιδα: Τίτλοι τέλους για το «ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 08:03 Φθιώτιδα: Τίτλοι τέλους για το «ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ»

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητάει η αντιπολίτευση για την επόμενη ημέρα.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός και διαδόθηκε με την ανάλογη ταχύτητα σε όλη τη Δυτική Φθιώτιδα.

Η διεύθυνση του πολυτελούς «ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ» (Thermae Platystomou), ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (31/10) την διακοπή της λειτουργίας του, εξέλιξη που εκτός τους άμεσα ενδιαφερόμενους εργαζόμενους αφορά και ολόκληρη την περιοχή ειδικά σε μία περίοδο που δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον ιαματικό τουρισμό.

Άμεσα 11 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Μέρρα την σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης «για την αντιμετώπιση ενός τόσου σοβαρού πλήγματος στην τοπική οικονομία, στην εικόνα του Δήμου μας, αλλά και για την άμεση και έγκαιρη αποτύπωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων συμπολιτών μας….» όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην αίτησή τους.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή αναφέρει ότι γνώριζε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η επιχείρηση και ότι είχε προσπαθήσει - πράγμα που θα κάνει και στο μέλλον - να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Έβγαλε μάλιστα το ακόλουθο δελτίο τύπου: «Όπως όλοι πληροφορηθήκαμε και έγινε γνωστό, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 ο μέχρι πρότινος μισθωτής - διαχειριστής του ξενοδοχείου ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ, ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι παύει τις εργασίες του, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης ενημερώνει ότι ήταν σε γνώση της η εξέλιξη αυτή ως ενδεχόμενο λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι από πλευράς μας έγινε ότι ήταν πολιτικά και υπηρεσιακά δυνατό (επαφές με υπηρεσίες, ρύθμιση χρεών κτλ) για να στηρίξουμε την επιχείρηση ώστε να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη καθώς και την επιλογή της το εργατικό προσωπικό να είναι από την περιοχή. Δυστυχώς για όλους μας οι προσπάθειες αυτές φαίνεται ότι δεν απέδωσαν και βάρυναν τα οικονομικά της στοιχεία.

Δηλώνουμε ότι ήμασταν και θα είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε προσπάθεια επαναλειτουργίας της επιχείρησης και της προστασίας των εργαζομένων και για αυτό το λόγο στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί θέμα προς συζήτηση ώστε να υπάρξει ενημέρωση και προτάσεις προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της επιχείρησης».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση