Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμιώτης δώρισε ζωή σε δυο συνανθρώπους του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 12:32 Λαμιώτης δώρισε ζωή σε δυο συνανθρώπους του

Με επιτυχία έγιναν οι δυο μεταμοσχεύσεις νεφρών του δότη από τη Λαμία.

Το πρωί του Σαββάτου σας είχαμε ενημερώσει για την «Γέφυρα ζωής» που στήθηκε για μία ακόμη φορά την Ομάδα Συντονισμού της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας για τη δωρεά οργάνων συμπολίτη μας που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός.

Σήμερα όπως ενημερωθήκαμε από την υπεύθυνη συντονίστρια του ΕΟΜ, Εντατικολόγο Μαρία Ψωμά, έγιναν επιτυχώς οι μεταμοσχεύσεις των νεφρών και όλα πάνε καλά για τους νεφροπαθείς που έκαναν την μεταμόσχευση. 

Η μια έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, σε έναν άνδρα ηλικίας 60 ετών, και η άλλη στη Θεσσαλονίκη, επίσης σε άνδρα αντίστοιχης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεφροπαθείς μπορεί να περιμένουν χρόνια μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης με το κατάλληλο μόσχευμα και δυστυχώς πολλοί από τους ασθενείς "φεύγουν" χωρίς πότε να έχουν την τύχη των δυο προαναφερόμενων ανδρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μεγαλείο Ψυχής

Οι συγγενείς από τη Λαμία, παρά τη σημαντική απώλεια του δικού τους ανθρώπου, είχαν το μεγαλείο ψυχής και βρήκαν το κουράγιο να δώσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας, που περιμένουν κρεμασμένοι σε ένα τηλέφωνο να μάθουν ότι βρέθηκε συμβατός δότης.

Έτσι στήθηκε η επιχείρηση με τον συντονισμό ΜΕΘ - ΕΚΑΒ - Χειρουργείων Λαμίας και Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Η Ομάδα Συντονισμού από τη ΜΕΘ Λαμίας αποτελούνταν από την Εντατικολόγο Μαρία Ψωμά, την Εντατικολόγο Αθανασία Τσιρογιάννη και τη Νοσηλεύτρια Ευαγγελία Χαλτούπη.

Η δωρεά οργάνων αποτελεί κορυφαία πράξη ανθρωπιάς, προσφοράς και αλτρουισμού, όπως αναδείχθηκε πρόσφατα στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας.