Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρωμα Λαμίας στη συνάντηση Μπαζιάνα - Εμινέ Ερντογάν!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 08:35 Άρωμα Λαμίας στη συνάντηση Μπαζιάνα - Εμινέ Ερντογάν!

Πως συνδέεται με τη Λαμία το βιβλίο που χάρισε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Πρώτη Κυρία της Τουρκίας

Κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και την Αθήνα, ήρθε και η σύζυγός του Εμινέ.

Η Τουρκάλα πρώτη κυρία, τελικά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα του άνδρα της στην χώρα μας εξαιτίας κάποιας αδιαθεσίας, ωστόσο συναντήθηκε με τη δική μας πρώτη κυρία την Μπέτυ Μπαζιάνα, καθώς η τελευταία την επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο της.

Και καλά μέχρι εδώ θα αναρωτιόταν κανείς που κολλάει η Λαμία… Ίσως κάποιος πιο υποψιασμένος θα θυμόταν τη θητεία της κας Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία.

Κι όμως υπήρχε μια άλλη Λαμιώτικη παρουσία έμμεσα στη συνάντηση των δύο κυριών. Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, χάρισε στην κα Ερντογάν το βιβλίο της αστυνομικού και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Μέσα από τα μάτια τους» και αναφέρετε σε 12 παιδιά, 12 ιστορίες ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα.

Τις εξαιρετικές εικόνες αυτού του βιβλίου λοιπόν, που αποτέλεσε την αφορμή για το κυρίως θέμα στη συζήτηση Μπαζιάνα – Εμινέ Ερντογάν, το προσφυγικό, έχει δημιουργήσει η Μαρία Μανουρά που κατάγεται από τη Λαμία ή για να ακριβολογούμε από την όμορφη Υπάτη:

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι της Μαρίας Μανουρά από το εξαιρετικό αυτό βιβλίο: