Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκ: Με 43 σφαίρες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αρχιφύλακα - Πότε θα γίνει η κηδεία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 09:15 Σοκ: Με 43 σφαίρες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αρχιφύλακα -  Πότε θα γίνει η κηδεία

Σοκαρισμένη η Φθιώτιδα από τη μαφιόζικη εκτέλεση - Ποινικοί ή τρομοκράτες έδωσαν την εντολή για τη στυγερή δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δυο ανηλίκων παιδιών και κουμπάρο του Αντώνη Αραβαντινού;

Για την κηδεία

Επειδή δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς του άτυχου Αρχιφύλακα, οι οποίοι ρωτούν πότε θα γίνει η κηδεία, σας ενημερώνουμε ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία και ώρα, αφού εκκρεμούν η ιατροδικαστική έκθεση και άλλα.

Το πιθανότερο είναι να γίνει από Τρίτη και μετά, λόγω και των αργιών που μεσολαβούν. Σε κάθε περίπτωση μόλις οριστικοποιηθεί θα σας ενημερώσουμε.

Πως έγινε το φονικό

Ο αρχιφύλακας ήταν στο σπίτι του στη Κουβέλα Στυλίδας μαζί με τη μάνα του, τον αδελφό του και μια φίλη της οικογένειας.

Λίγο πριν τις 5:00΄ το απόγευμα του Σαββάτου ο 47χρονος βγήκε από το σπίτι για να πάει για κυνήγι. Μόλις άνοιξε την πόρτα του βυσσινί Suzuki Vitara και κάθισε στο κάθισμα του οδηγού, οι εκτελεστές που του είχαν στήσει καρτέρι, πλησίασαν και τον γάζωσαν κυριολεκτικά με καταιγισμό πυρών.

Οι αστυνομικοί της σήμανσης συνέλεξαν 43 κάλυκες από καλάσνικοφ και 9αρι πιστόλι.

«Δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα. Είχε δεχθεί πολλές σφαίρες σε όλο το σώμα, ακόμα και το λαιμό. Το αυτοκίνητο το έκαναν κόσκινο..», είπε ένας από τους γείτονες που έφτασαν αμέσως στο σημείο.

Η μητέρα του, ο αδελφός του και η φίλη του, που άκουσαν τους πυροβολισμούς πετάχτηκαν έξω και πάγωσαν αντικρίζοντας τον αρχιφύλακα νεκρό μέσα στα αίματα στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους δικούς του, αλλά και ένας γείτονας πρόλαβε να δει ένα αυτοκίνητο, χρώματος μολυβί, να απομακρύνεται με ταχύτητα, πιθανότατα μάρκας Passat, ωστόσο δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τον αριθμό του αυτοκινήτου.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ισχυρή αστυνομική δύναμη από τη Φθιώτιδα και απέκλεισε την περιοχή.

Επί τόπου έσπευσε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης, ενώ αργότερα έφτασαν κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και της Αντιτρομοκρατικής καθώς και ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροψίας.

Ο άτυχος 47χρονος τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στις φυλακές Δομοκού και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν στενός φίλος και κουμπάρος του Αντώνη Αραβαντινού, ο οποίος δήλωσε συντετριμένος με το τραγικό συμβάν.

Ποινικοί ή τρομοκράτες

Η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σε ότι αφορά στην ταυτότητα των δραστών, αλλά και στα κίνητρα της επίθεσης. Δεν αποκλείεται η ενέργεια να συνδέεται με τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

Οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 47χρονου όμως δεν έχουν καταλήξει εάν η εντολή δόθηκε από ποινικούς κρατούμενους ή από τρομοκράτες. Οι δράστες είχαν γίνει η σκιά του αρχιφύλακα εδώ και πολλές ημέρες και φαίνεται πως γνώριζαν όλες τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι πίσω από την εκτέλεση κρύβονται τρομοκράτες ή ασύλληπτα μέλη της ομάδας που έμεινε γνωστή με το όνομα: «greek mafia».






Φώτο από zougla.gr

Ο Μάκης Γκαλιμάνης εργαζόταν στις φυλακές Δομοκού τα τελευταία έξι χρόνια και είχε γίνει πριν από λίγο καιρό αρχιφύλακας. Όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν, ο 47άχρονος, ήταν έμπειρος κυνηγός και πήγαινε συχνά με την παρέα του για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή.

Δήλωση υπουργού Δικαιοσύνης

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του. Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του αρχιφύλακα Δομοκού.

«Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.