Απόβλητα ελαιοτριβείου στη θάλασσα του Μαλιακού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 08:36 Απόβλητα ελαιοτριβείου στη θάλασσα του Μαλιακού (ΦΩΤΟ αρχείου)

Συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας, εκπρόσωπος συνεταιριστικού ελαιοτριβείου που τα απόβλητά του μόλυναν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχλαδίου και Agroinvest.

Την Τετάρτη (10/1/18) θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και αντιμετωπίζει βαριές ποινές, καθώς η ζημιά που προκάλεσε στο περιβάλλον είναι σημαντική, παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα δεν αποτελούν κίνδυνο για τα ψάρια.

Τα απόβλητα εντοπίστηκαν μετά από αυτοψία των Λιμενικών και σε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων στην παραπάνω περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ελαιοτριβείο δεν είναι στην παράκτια ζώνη, ωστόσο μέσω χειμάρρου τα απόβλητά του οδηγούνταν στον Μαλιακό με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό για το περιβάλλον. Επειδή στο χώρο δεν ήταν κάποιο μέλος της διοίκησης του συνεταιριστικού ελαιοτριβείου οι άνδρες του Λιμεναρχείου συνέλαβαν έναν εργαζόμενο που βρήκαν εκεί.

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που τα ελαιοτριβεία απασχολούν αρνητικά την επικαιρότητα για επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Θυμίζουμε ότι πριν από ακριβώς ένα μήνα είχαν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι, έχοντας πάλι αυτόφωρο για ιδιοκτήτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση