Ο χάρτης της Υγείας αλλάζει... όχι όμως για τη Στερεά?

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 12:36 Ο χάρτης της Υγείας αλλάζει... όχι όμως για τη Στερεά?

Οι 7 ΥΠΕ γίνονται 9, αλλά η Στερεά παραμένει στη Θεσσαλία...

Αλλάζει τον Υγειονομικό χάρτη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θέλοντας να επιλύσει προβλήματα που έφεραν οι περικοπές των μνημονίων τα τελευταία χρόνια.

Το πρόβλημα διοίκησης απομακρυσμένων περιφερειών ή νήσων ήταν στα θέματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι συζητήσεις για την αναδιοργάνωση των ΥΠΕ.

Από τον περασμένο Μάρτιο είχε αποφασιστεί η διάσπαση των μεγάλων Υγειονομικών Περιφερειών με πρώτη αυτή της 6ης ΥΠΕ που περιλαμβάνει τη δυτική και όλη τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα.

Ανάλογο θέμα υπήρχε όμως τόσο για την 4η όσο και για την 5η ΥΠΕ που περιλαμβάνει βέβαια και τη Στερεά Ελλάδα. Τελικά αν και φαίνεται ότι οι μεγάλες αποστάσεις από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο παίζουν το ρόλο τους για να διασπαστεί η συγκεκριμένη ΥΠΕ, οι αρμόδιοι του Υπουργείου ξεχνούν τις αποστάσεις που υπάρχουν από το κέντρο της 5ης ΥΠΕ (Λάρισα) προς τη Νότια και Κεντρική Εύβοια!

Αυτό μάλιστα είχε οδηγήσει στην αρχική σκέψη ώστε το συγκεκριμένο κομμάτι της Εύβοιας, αλλά και αυτό της Βοιωτίας να «κολλήσει» στην 1η ΥΠΕ της Περιφέρειας Αττικής, ιδέα που προς το παρόν δεν υλοποιείται.

Και τα δύο σενάρια πάντως είναι σε βάρος της πρωτεύουσας της Περιφέρειας Στερεάς και απέχουν σημαντικά από τις προθέσεις του προμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ για ταύτιση των Υγειονομικών Περιφερειών με τις Γεωγραφικές Περιφέρειες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση