Δράση αλληλεγγύης από τους μαθητές του Δημοτικού Κομποτάδων - Μεξιατών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 09:18 Δράση αλληλεγγύης από τους μαθητές του Δημοτικού Κομποτάδων - Μεξιατών

Στο  ξεκίνημα της νέας χρονιάς μαθητές,  εκπαιδευτικοί και γονείς του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων – Μεξιατών συνεργάζονται αρμονικά  δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Με το σύνθημα ΠΡΟΣΦΕΡΩ – ΑΝΤΑΛΛΑΖΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ  ξεκίνησε στα δυο διδακτήρια του σχολείου από την περασμένη εβδομάδα η συλλογή παιδικών ειδών ( ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια) τα οποία είτε δεν χρειάζονται πια τα παιδιά είτε προτιμούν να τα προσφέρουν για να φανούν περισσότερα χρήσιμα σε συμμαθήτριες  και συμμαθητές τους. Κάθε παιδί, ακόμα και αν δεν προσφέρει κάτι, δικαιούται να πάρει αυτό που χρειάζεται. Τα είδη που θα περισσέψουν θα διατεθούν σε παιδιά εκτός  του σχολείου.

Πρωταγωνιστές οι ίδιοι οι μαθητές και κυρίως τα παιδιά των μεγάλων τάξεων τα οποία συμμετέχουν σε όλη την διαδικασία με συζητήσεις και αποφάσεις της συνέλευσης των τάξεών τους. Αρωγοί και συντονιστές οι δάσκαλοι και οι εθελοντές γονείς.

Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία της δράσης και η υλοποίησή της γίνεται χωρίς να χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων των δύο χωριών   η “ανταλλαγή” είναι προγραμματισμένη :

Τη  Δευτέρα  22.01.2018  και ώρα 13.15 στο διδακτήριο των Κομποτάδων

Την Τετάρτη 24.01.2018 και ώρα   13.15 στο διδακτήριο των Μεξιατών.

Πρόκειται για ένα “μάθημα ζωής” με στόχο να κατανοήσουμε όλοι ότι υπάρχουν αξίες  που δεν αγοράζονται, αξίες που διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής .

Γιατί πράγματι η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι τρόπος ζωής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση