Έρχονται οι ΕΛΔΥΚάριοι σε Λαμία και Θήβα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:12 Έρχονται οι ΕΛΔΥΚάριοι σε Λαμία και Θήβα!

Σημεία κατάταξης των σειρών για τη Μεγαλόνησο ΚΕΥΠ και ΚΕΠΒ…

Οι φωνές διαμαρτυρίας των τοπικών κοινωνιών - κυρίως στη Θήβα - φαίνεται ότι θα διασώσουν προς το παρόν, τα δύο μεγάλα στρατόπεδα νεοσυλλέκτων ΚΕΥΠ και ΚΕΠΒ σε Λαμία και Θήβα αντίστοιχα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων θα επηρεάσει τα δύο στρατόπεδα της Στερεάς τα οποία και θα φιλοξενούν από την ερχόμενη σειρά τους νεοσύλλεκτους που θα προορίζονται για τις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Τα τελευταία χρόνια και λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, είναι πολύς ο κόσμος που δηλώνει Κύπρο, καθώς υπάρχει σημαντική αποζημίωση σε σχέση με το να μείνεις Ελλάδα. Οι μεγάλες σειρές έχουν ακόμη και 1.000 άτομα και σύμφωνα με τη «μοιρασιά» που έχει γίνει μεταξύ Λαμίας και Θήβας, η Φθιωτική πρωτεύουσα θα παίρνει το 1/3 και η Θήβα τα 2/3 των νεοσυλλέκτων. Στη Θήβα μάλιστα θα πηγαίνουν και οι προς αναβολή ως το πιο κοντινό κέντρο προς την πρωτεύουσα για τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός σε πρώτη φάση ακούγεται θετικός για Βοιωτία και Φθιώτιδα και σίγουρα δίνει δουλειά στα στρατόπεδα. Ωστόσο δε θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ΚΕΥΠ και ΚΕΠΒ χάνουν την ιδιότητα της Εκπαίδευσης (υλικοπόλεμοι και πυροβολικό) για αυτό και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το μέλλον τους και τι μπορεί να φέρουν τυχόν νέες αλλαγές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση