Είναι το κρύο... τσουχτερό - Υποχωρεί ο χιονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 15:04 Είναι το κρύο... τσουχτερό - Υποχωρεί ο χιονιάς

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου της Στερεάς.

Μάχη με το χιονιά έδωσαν για ένα περίπου 24ωρο οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο στις περιοχές ευθύνης τους.

Ο «Κρέοντας» αν και σύντομος ήταν ιδιαίτερα σφοδρός στην Κεντρική Ελλάδα και σε όλους τους ορεινούς όγκους της από το Βελούχι (έχοντας ξεκινήσει από την οροσειρά της Πίνδου) και πιο νότια ως τον Παρνασσό.

Χιόνι είδαμε ακόμη και σε βουνά γύρω από τη Λαμία σε υψόμετρο κάτω των 400 μέτρων εικόνα που δικαιολογεί το πολύ κρύο ακόμη και σε περιοχές που βρέχονται από το Μαλιακό ή το Βόρειο Ευβοϊκό!

Το περισσότερο χιόνι φαίνεται να έπεσε από την βορειοανατολική πλευρά του Τυμφρηστού και μέχρι τον κάμπο και τον ορεινό όγκο του Δομοκού. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας έδωσαν ώρες αγώνα για να κρατηθεί το «16» ανοιχτό με την Τροχαία Λαμίας μάλιστα να δίνει απαγορευτικό αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε όλα τα βαριά οχήματα και σε ΙΧ που δεν είχαν μαζί τους αλυσίδες. Για αυτό το λόγο σταματούσαν όσους επιχειρούσαν να ανέβουν προς το Δομοκό στον περιφερειακό της Λαμίας στην Αγία Παρασκευή.

Τόνοι αλάτι έπεσαν στον ολοκαίνουριο Ε65 καθώς ήταν η πιο κεντρική αρτηρία που επλήγη από τη χιονόπτωση. Αντίθετα στην εθνική οδό από το Μαρτίνο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους υπήρξε έντονη βροχόπτωση που σε κάποια σημεία εξελισσόταν σε χιονόνερο, χωρίς ευτυχώς προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Αυτή την ώρα σε όλο το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα πατάνε άσφαλτο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Ευρυτανίας (προς Καρδίτσα, Κρίκελλο, Στένωμα, Φιδάκια και Φουρνά) και της ορεινής δυτικής Φθιώτιδας.

Διακοπή της κυκλοφορίας σύμφωνα με το σήμα της αστυνομίας (07:30’ πμ), υπάρχει λόγω κατολίσθησης του πρανούς και υποχώρηση του οδοστρώματος, στο 4ο χλμ της Επ. Ο. Κρέντης – Βαραβαριάδας Δήμου Αγράφων (η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο) και στην ΛΕΑ στην 193,500 Χ/Θ αυτ/μου ΠΑΘΕ, διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω χωμάτινου όγκου στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα η κακοκαιρία σήμερα Παρασκευή υποχωρεί και τα όποια φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα το πρωί εξασθενούν και μέχρι το μεσημέρι σταματούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 6-10 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αρκετά καλός χωρίς βροχές και με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με βάση και τα τελευταία προγνωστικά, ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα θα είναι συννεφιασμένος με ασθενείς ανέμους και πιθανότητα ασθενών βροχών από το μεσημέρι και μετά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών (η μέγιστη θα φτάσει περίπου τους 10 βαθμούς).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση