Χαρακόπουλος: Όχι στη "σαλαμοποίηση" του "Μακεδονικού"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 12:33 Χαρακόπουλος: Όχι στη "σαλαμοποίηση" του "Μακεδονικού"

Όλα όσα είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια του πολίτη, στη συνεδρίαση που έγινε στη Λαμία - Ποιες οι δεσμεύσεις για το νέο Μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε ένα χρονικό σημείο που η τουρκική προκλητικότητα είναι στο μέγιστο σημείο της, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος βρέθηκε σε Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα στη Λαμία.

Πρόκειται για τη δεύτερη διευρυμένη συνεδρίαση, μετά από αυτή στη Θεσσαλία, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες στις έδρες όλων των Περιφερειών της χώρας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τον χειρισμό του «μακεδονικού» όπου επιδίδεται σε «μυστική διπλωματία», ενώ «όπως φαίνεται διολισθαίνει σε “σαλαμοποίηση” της επίλυσής του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί την παραχάραξη της ιστορίας και τους σφετεριστές της κληρονομιάς μας, με την κατασκευή δήθεν μακεδονικού έθνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής Λάρισας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Νοβάρτις, η οποία ήρθε μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια «για αντιπερισπασμό», όπως υποστήριξε, ωστόσο διατύπωσε τη θέληση της ΝΔ να χυθεί άπλετο φως όχι όμως να μεταβληθεί σε αρένα μονομάχων με πραγματικό θύμα την ίδια τη χώρα.

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην «έλλειψη ασφάλειας» που νοιώθει ο πολίτης εξαιτίας της συγκυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα περιστατικά ανομίας στους χώρους των ΑΕΙ, στις επιδρομές του «Ρουβίκωνα» αλλά και στις άδεις Κουφοντίνα. Όπως είπε «ο αρχιτρομοκράτης παίρνει άδειες για να σμίξει με την οικογένειά του, ο Κώστας μπορεί να σμίξει με τον πατέρα του», αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη Στερεάς ΕΖλλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Τέλος αναφέρθηκε στις αμοιβές των ένστολων επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση Μητσοτάκη για απόδοση του υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και για ένα νέο Μισθολόγιο με αξιοπρεπείς αμοιβές στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνεδρίαση, το λόγο έλαβαν ο Συντονιστής του Τομέα π. Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ανθρωπινού Δυναμικού κ. Νικόλαος Διαμαντής και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας κ. Στέλιος Κανέλλος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ενεργά, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαμιέων, Δήμος Καλαμπαλίκης, οι πρώην Βουλευτές, Ελένη Μακρή και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ, Κώστας Μπαγινέτας, το Μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, Θωμάς Τσαντήλας και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λαμίας της Ν.Δ. Ευάγγελος Μπλούνας.

Παρενέβησαν για την ανάδειξη προβλημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας, με προτάσεις για την επίλυση τους, οι: κ.κ. Ιωάννης Σταμούλης Πρόεδρος ΕΑΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος Πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ, Γεώργιος Μπράνης Πρόεδρος Αξιωματικών ΕΛΑΣ Στερεάς Ελλάδος, Αργύρης Μαυράκης Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδος, Δημήτριος Γεωργαντάς Αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδος, Νικόλαος Κατσαμάς Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Φθιώτιδας, Ευάγγελος Υφαντής Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Κρεμμύδας Περιφερειακός Εκπρόσωπος Στερεάς Ελλάδος ΕΑΠΣ, Σπύρος Ραπτάκης Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών Ευβοίας και ο Γεώργιος Τριανταφύλλου Ανώτατος Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση