Στερεά: Νεκρός ο μάγειρας - Σε καραντίνα το πλοίο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 16:08 Στερεά:  Νεκρός ο μάγειρας - Σε καραντίνα το πλοίο

Υπάρχει και δεύτερο μέλος του πληρώματος που έχει αρρωστήσει - Έχει ζητηθεί η βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μεταδοτικό νόσημα - Το πλοίο βρίσκεται στα Άσπρα Σπίτια.

Σε συναγερμό οι Αρχές μετά το θάνατο ενός 40χρονου άνδρα, ο οποίος είναι μάγειρας φορτηγού μεταλλευτικού πλοίου με το όνομα «blue Tune» το οποίο ήταν φορτωμένο με βωξίτη και ήρθε από τη Ραβένα της Ιταλίας στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 11.30 περίπου το βράδυ της Κυριακής όταν από το πλήρωμα του πλοίου ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές για τον αιφνίδιο και μυστήριο θάνατο του 40χρονου άνδρα.

Το λιμεναρχείο ακινητοποίησε αρχικά το πλοίο στα ανοιχτά της Αντίκυρας και ζήτησε τη συνδρομή της ΑΔ Βοιωτίας και του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή στον καπετάνιο να προσεγγίσει το λιμάνι του Αλουμινίου της Ελλάδας, ώστε οι αρχές να ερευνήσουν το πλοίο.

Οι αστυνομικοί φορώντας ειδικές στολές προστασίας ανέβηκαν από τη σκάλα στο εσωτερικό του πλοίου και ερεύνησαν το χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και πιθανότητα ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια καθώς ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μπρούμυτα με τα χέρια στο στήθος. 

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε το Τμήμα Υγιεινής της Π.Ε. Βοιωτίας όπου συνέδραμε επίσης στις έρευνες. Η σωρός του 40χρονου μάγειρα θα μεταφερθεί αρμοδίως για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση