Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με υπογραφή υπουργών πέντε νέες θέσεις στο Τ.ΕΠ. του Νοσοκομείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 11:39 Με υπογραφή υπουργών πέντε νέες θέσεις στο Τ.ΕΠ. του Νοσοκομείου Λαμίας

Ενισχύονται με 528 γιατρούς τα Τμήματα Επειγόντων όλης της χώρας…

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη,  η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Από αυτές οι 528 είναι νέες θέσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), αριθμός που παρουσιάζεται ενισχυμένος σε σχέση με τις 465 που είχαν εγκριθεί τον περασμένο Νοέμβρη.

Μέσα σε αυτές είναι οι πέντε θέσεις που έχει ζητήσει το Νοσοκομείο Λαμίας, θέσεις που εξειδικεύτηκαν μετά από κατεπείγουσα αλληλογραφία με την 5η ΥΠΕ και σε συνεννόηση με τον διευθυντή του ΤΕΠ και τη Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, σε δύο Επιμελητές Α’ και τρεις Επιμελητές Β’ με βαρύτητα στον παθολογικό τομέα.

Να σημειώσουμε ότι το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει επίσης 105 θέσεις για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, άλλες 74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές και 61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες. Σύνολο 768 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Για το Νοσοκομείο Λαμίας που ενδιαφέρει άμεσα τον κόσμο όλου του νομού, συνολικά οι θέσεις που καλύφθηκαν, βρίσκονται στο στάδιο διορισμού, δημοσίευσης ή άμεσης προκήρυξης είναι 19 γιατροί, ενώ το ευχάριστο είναι και οι 12 αποσπάσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται υπό εξέταση.