Λαμία: Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 18:56 Λαμία: Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Τι είπε για Σκόπια, Ερντογάν και ομοφυλόφιλους – Η Εκκλησία προμαχώνας αλήθειας.

Στη Λαμία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο (17-18/3) ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό των Φθιωτών Αγίων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Γεωργίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Νικολάου.

Μετά το κήρυγμα του στους πιστούς ο κ. Σεραφείμ έκανε δηλώσεις στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και στο Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, που κάλυψαν Θεία Λειτουργία, στηρίζοντας τις θέσεις που έχει πάρει για ζητήματα της επικαιρότητας και έχουν στρέψει πολλά μέσα ενημέρωσης εναντίον του.

Αναμενόμενη και η στήριξη στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων υποστηρίζοντας μάλιστα για την «ομοφυλοφιλία ότι αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, μία προσβολή του ανθρωπίνου σώματος, μία παράχρηση των ανθρωπίνων Θεοσδώτων οργάνων. Τελικά μια καταδολίευση της ελευθερίας μας και της αξιοπρεπείας μας…».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν και για το Μακεδονικό ζήτημα ζητώντας από τους πολιτικούς να μη χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας μας «στην επίπλαστη κρατική οντότητα των Σκοπίων που αν και Σλάβοι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Από τα πυρά του Πειραιώς δεν γλύτωσε ούτε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία ως έναν επικίνδυνο, αλλοπρόσαλλο κι τραγικό γείτονα, χρεώνοντας πρόθεση στη φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

«Οι πολιτικοί δυστυχώς γίνονται εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος αλλά η Εκκλησία αποτελεί προμαχώνα αλήθειας και μία στοργική μητέρα όλων των Ελλήνων», ήταν και το μήνυμα του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση