Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του Ακραιφνίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 10:17 Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του Ακραιφνίου

Κακό όνειρο ήτανε και πάει. Ή πιο σωστά ίωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις είχε την μορφή του Η1Ν1!

Ο λόγος για τα απανωτά περιστατικά ασθένειας μαθητών - αλλά και γονέων - στο Ακραίφνιο Βοιωτίας που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι εκπαιδευτικές λειτουργίας στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις της περιοχής για τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όλοι οι μαθητές που είχαν αρρωστήσει το προηγούμενο διάστημα είναι σχετικά καλά και όλοι νοσηλεύονται στα σπίτια τους παρουσιάζοντας εικόνα ίασης, ενώ και οι μικροβιολογικές εξετάσεις του νερού της περιοχής που είχε ενοχοποιηθεί για τα συμπτώματα, ήταν αρνητικές.

Έτσι το πρωί της Πέμπτης (29/3) όσοι από τους μαθητές αισθανόντουσαν καλύτερα ή δεν είχαν αρρωστήσει καθόλου επέστρεψαν στις τάξεις τους και έγιναν κάποια μαθήματα κυρίως ενισχυτικής διδασκαλίας, καθώς από τη στιγμή που λείπει το μεγαλύτερο ποσοστό, τα μαθήματα ύλης θα επαναληφθούν.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο ανέστειλε την εκπαιδευτική του λειτουργία από την περασμένη Δευτέρα, μετά τη δραματική αύξηση των απόντων που άγγιξε το 45%!

Τα περιστατικά ίωσης - όπως αποδεικνύεται τελικά - είχαν ξεκινήσει πριν από την παρέλαση και τα πολλά κρούσματα είχαν θορυβήσει τους κατοίκους. Με την πιστοποίηση δεκάδων παιδιών που αρρώστησαν με πυρετό, εμετούς και πόνους στα κόκκαλα, ειδοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές της ΠΕ Βοιωτίας, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ που από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για πιθανή εκδήλωση του ιού της γρίπης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση