Σπίρτζης: Ραντεβού το καλοκαίρι για τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου σιδηροδρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 08:40 Σπίρτζης: Ραντεβού το καλοκαίρι για τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου σιδηροδρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντικό έργο η άνω διάβαση στο Λιανοκλάδι - Θα αξιοποιηθεί και η παλιά γραμμή διαβεβαιώνει ο υπουργός - Αισιόδοξος και για τον Ε65.

Στη Λαμία βρέθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να εγκαινιάσει τη λειτουργία της νέας οδικής γέφυρας έξω από το Σταθμό Λιανοκλαδίου που επιτρέπει την απευθείας σύνδεση των χωριών, Κωσταλεξίου, Κομποτάδων και Μεξιατών με τη Λαμία.

Ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντικό το έργο και υποσχέθηκε την γρήγορη ολοκλήρωση και του έργου του διαμεριστή για την πρόληψη πλημμυρών. Ομοίως υποσχέθηκε την άμεση αξιοποίηση της παλιάς γραμμής για τουριστικούς σκοπούς συγχρόνως με την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφορίας.

Τέλος ανανέωσε το ραντεβού του με τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, το καλοκαίρι για την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνητης διπλής γραμμής που θα συνδέει Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα από τις σύγχρονες σήραγγες στο Καλλίδρομο και την Όθρυ.

Ο Ε65

Ερωτηθείς ο κ. Σπίρτζης για τον Ε65 δήλωσε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του, εξηγώντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις προήρθαν από τις Βρυξέλλες, ήταν εξαιτίας της αξιολόγησης των δημοσίων έργων στην Ελλάδα που στοίχισαν επιπλέον 1,2 εκ, ευρώ με παράλληλη μείωση 50% του φυσικού τους αντικειμένου. «Αυτό οδήγησε σε εξονυχιστικό έλεγχο οποιουδήποτε έργου. Στόχος μας ένας αυτοκινητόδρομος με δύο λωρίδες και διαχωριστικό, καθώς και ΛΕΑ στο μεγαλύτερο μήκος του», είπε ο υπουργός. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η επίσκεψη Σπίρτζη στη Φθιώτιδα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την επιθεώρηση στη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ 26, στην Εκκάρα Δομοκού.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια στην οδική γέφυρα Λιανοκλαδίου:

Δείτε φωτογραφίες της νέας οδικής γέφυρας και του σταθμού από drone:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση