«Έλαμψε» διά της απουσίας του ο Υπουργός (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 08:24 «Έλαμψε» διά της απουσίας του ο Υπουργός (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ομοβροντία Αυτοδιοικητικών κατά Γαβρόγλου. Συνεχίζεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων – Αντιπρυτάνεων στη Λαμία.

Η απουσία του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου από την 3η Σύνοδο των Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων των ΤΕΙ της χώρας που διεξάγεται το τριήμερο 22-24 Απριλίου στη Λαμία, μονοπώλησε όπως ήταν αναμενόμενο τις τοποθετήσεις των Αυτοδιοικητικών που είχαν προσκληθεί να χαιρετίσουν σε αυτό.

Κώστας Μπακογιάννης, Λουκάς Υπερήφανος, Νίκος Σταυρογιάννης, συμφώνησαν διαφωνώντας με τη στάση του υπουργού να «δραπετεύσει» από τις ευθύνες του, θέτοντας εαυτό εκτός ημερήσιας διάταξης!

Ο κ. Μπακογιάννης που άνοιξε και το κομμάτι των χαιρετισμών, δε δίστασε να χρεώσει κομματικές σκοπιμότητες και διγλωσσία στον Υπουργό, σημειώνοντας μάλιστα ότι ξεγελάστηκε πιστεύοντας τελικά ότι ο κ. Γαβρόγλου θα ερχόταν στη Λαμία για να συζητήσουν πάνω στο θέμα που καίει την Περιφέρεια Στερεάς.

Τόνισε πάντως ότι δεν μπορεί να δεχτεί αναχρονιστικές τακτικές που παραπέμπουν – και στο επίκαιρο λόγω των ημερών θα προσθέσουμε εμείς – «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Στο ίδιο ύφος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος που ανέφερε επιγραμματικά τις προσπάθειες που κατέβαλαν θεσμικά και τεκμηριωμένα, μέσα σε αποκλειστικές προθεσμίες, και δήλωσε θιγμένος που η κίνησή τους να καταθέσουν την πρόταση Πανούση πριν τη Σύνοδο, προκειμένου να μην αιφνιδιάσουν τον Υπουργό, λειτούργησε αντίθετα και ίσως ήταν αυτό που τον κράτησε μακριά από τη συνάντηση στη Λαμία.

Τέλος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ξαφνική απουσία του Υπουργού και ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης που αναρωτήθηκε τι ήταν αυτό που τον έκανε να μην παραβρεθεί, αφού θα απευθύνονταν σε φιλόξενους και ευγενικούς ανθρώπους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας επίσης για την ουσία της πρότασης που καταθέτει η «αδικημένη» τοπική κοινωνία (αναφέρθηκε και στα όσα έχουν χαθεί διαχρονικά στον τόπο μας), έκανε λόγο «όχι για ένα ακόμη Πανεπιστήμιο, αλλά ένα ΑΛΛΟ Πανεπιστήμιο» με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ιστορίας και της φυσιογνωμίας της Περιφέρειας.

Από τα παραπάνω το σημαντικότερο συμπέρασμα ήταν ότι, η Αυτοδιοίκηση στη Στερεά Ελλάδα έχει αποκτήσει περιφερειακή συνείδηση και για πρώτη φορά ζητεί με ομοφωνία συγκεκριμένα πράγματα που εν κατακλείδι βασίζονται στα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της ισονομίας και ισοπολιτείας.

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες των κκ Μπακογιάννη, Υπερήφανου και Σταυρογιάννη:

Παρακολουθήστε ολόκληρες τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, του Προέδρου της ΠΕΔ, Λουκά Υπερήφανου και του Δημάρχου Λαμιέων, Νίκου Σταυρογιάννη:

 

 

Σε εξέλιξη η Σύνοδος

Οι εργασίες της Συνόδου να σημειώσουμε ότι ξεκίνησαν την Κυριακή (22/4) το απόγευμα, σχεδόν την ίδια ώρα που ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωνε τη μη συμμετοχή του.

Στο κυρίως πιάτο της Δευτέρας και μετά τις αλλαγές εξαιτίας της αιφνιδιαστικής άρνησης Γαβρόγλου είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η 1η θεματική ενότητα που αφορούσε το μέλλον του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης εκπαίδευσης.

Από το τριμελές Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων – Αντιπρυτάνεων των ΤΕΙ, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίνας, φάνηκε σαφώς πολύ πιο συγκαταβατικός απέναντι στην επιλογή του Υπουργού να μην παραβρεθεί στη Λαμία, αναλαμβάνοντας μάλιστα μέρος της ευθύνης για τη διατύπωση της πρόσκλησης.

Ακούστε την τοποθέτησή του τόσο για τη Σύνοδο όσο και για την απουσία Γαβρόγλου, όπου μας αποκάλυψε μάλιστα ότι άμεσα ο Υπουργός ζήτησε συνάντηση με το Προεδρείο.

Πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι την άποψη του κ. Τσίνα, δεν ασπάστηκαν τα δύο άλλα μέλη του Προεδρείου, δηλαδή ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Τριανταφύλλου και ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Σαριαννίδης (αντικαθιστούσε τον Πρύτανη Στέργιο Γκανάτσιο), αλλά ούτε και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Πέτρος Λάμψας.

Δείτε και το πρόγραμμα της 3ης ημέρας της Συνόδου:

9:30-10:00     ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Θέσεις εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων για το μέλλον της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

10:00-10:10    Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς,  κ.Αθανάσιος Μιχελής, βουλευτής Φθιώτιδας και μέλος της  Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

10:10-10:20    Νέα Δημοκρατία, κ. Αντωνίου Μαρία Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Βουλευτής Καστοριάς

10:20-10:30    Δημοκρατική Συμπαράταξη

10:30-10:40    Το Ποτάμι

10:40-10:50    Ανεξάρτητοι Έλληνες, κ. Ζιάγκας

10:50-11:00    Ένωση Κεντρώων, κ. Ευαγγελίου Παναγιώτης

11:00-11:30    Διάλειμμα – Καφές 

Τοποθετήσεις Φορέων

11:30-11:40   Εκπρόσωπος ΕΕΤΕΜ, κ. Δημόπουλος Δημήτριος Πρόεδρος

11:40-11:50   Εκπρόσωπος ΠΕΠΤΕΓ, κ. Πετράτος Ιωάννης, Πρόεδρος

11:50-12:00   Εκπρόσωπος ΟΣΕΠ ΤΕΙ, κ. Κοκκόσης Απόστολος, Πρόεδρος

12:00-12:10   Εκπρόσωπος ΟΣ ΕΤΠ, κ. Νιώρας Ανδρέας και κ. Σούρλης Κων\νος

12:10-14:00   Συμπεράσματα Συνόδου

14:00             Λήξη της Συνόδου- Ελαφρύ γεύμα

Δείτε φωτογραφίες από τη 2η ημέρα της Συνόδου των Πρυτάνεων - Αντιπρυτάνεων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο ΤΕΙ Στερεάς:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση