«Τα βρήκαν» Πρυτάνεις και Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 08:11 «Τα βρήκαν» Πρυτάνεις και Γαβρόγλου

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ ο Υπουργός.

Με μια ανακοίνωση που δίνει «άφεση αμαρτιών» στον Υπουργό, η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΤΕΙ ξεχνά το «κανόνι» και τον χαρακτηρίζει «ειλικρινή, ακούραστο, επίμονο και αποτελεσματικό συνοδοιπόρο».

Αναμφίβολα το πρόβλημα της στάσης του Υπουργείου δεν είναι γενικό. Δεν ακουμπά με λίγα λόγια όλα τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Ίσως μάλιστα το ΤΕΙ Στερεάς να είναι το μόνο που απλά εξαφανίζεται, άρα η παρακάτω ανακοίνωση δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ακόμη και με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Από το πρωί ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας είχε δώσει άλλωστε το στίγμα «ότι υπερεκτιμήθηκε το γεγονός της απουσίας του Υπουργού».

Η παρακάτω ανακοίνωση είναι μια επιβεβαίωση ότι σε αυτά που διεκδικεί η Στερεά είναι μόνη της απέναντι στην Ακαδημαϊκή κοινότητα όπως άλλωστε και το 2013, όταν και τότε το μοναδικό ίδρυμα που έκλεισε ήταν το Πανεπιστήμιο που είχε έδρα τη Λαμία…

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων ΤΕΙ εκτιμά ότι ο Τεχνολογικός Τομέας της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας αναβαθμίζεται οριστικά με την υλοποίηση τριών εμβληματικών δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη:

• Ενιαίος Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης (Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Λειτουργία Μικτών Επιτροπών Συνέργειας Πανεπιστημίων-ΤΕΙ)

• Μεταπτυχιακές Σπουδές Τρίτου Κύκλου (Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση Προγραμμάτων Διδακτορικών Σπουδών στα ΤΕΙ)

• Επαγγελματικά Δικαιώματα (Λειτουργία Μικτών Επιτροπών για τον καθορισμό των επαγγελματικών προσόντων και δικαιωμάτων)

Τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματωθούν εάν δεν βρίσκαμε στο πρόσωπο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθηγητή Κωνσταντίνο Γαβρόγλου έναν ειλικρινή, ακούραστο, επίμονο και αποτελεσματικό συνοδοιπόρο.

Είναι αναμενόμενο στη πορεία εφαρμογής των ανωτέρω δράσεων να υπάρχουν ακαδημαϊκά και τεχνικά ζητήματα που μας απασχολούν. Η Σύνοδος, παραμένοντας αφοσιωμένη στη διασφάλιση της επιτυχίας του δύσκολου εγχειρήματος του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, συζητά και επεξεργάζεται προτάσεις τις οποίες θα εκθέσει στη Πολιτική Ηγεσία.

Ο διάλογος της Συνόδου με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΠΕΘ συνεχίζεται στο ίδιο καλό κλίμα, με ειλικρίνεια και πνεύμα αλληλοσεβασμού. Ήδη δε, τις προσεχείς ημέρες και με πρόσκληση του κ. Υπουργού θα υπάρξει συνάντηση με την τριμελή Γραμματεία της Συνόδου».

Ακολούθησε η παρακάτω δήλωση Γαβρόγλου:

«Μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ, επαναλαμβάνω προς τους συναδέλφους μου αυτό που ήδη γνωρίζουν. Ότι το Υπουργείο και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε τον διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και άλλες σκοπιμότητες. Ήδη, οι επιτροπές μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνεχίζουν το έργο τους και το Υπουργείο περιμένει τις τελικές τους προτάσεις. Συνεπώς, η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα ανακοπεί, τουλάχιστον όχι με ευθύνη του Υπουργείου. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας, στην επικείμενη συνάντηση με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση