Τα ΚΥ Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 12:58 Τα ΚΥ Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

23 – 29 Απριλίου 2018…

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης που πραγματοποιείται στις 23-29 Απριλίου 2018, αποτελεί μία πρωτοβουλία που υλοποιείται από τα κράτη μέλη και συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Για μία εβδομάδα, όλες οι χώρες οργανώνουν δραστηριότητες με κύριο σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα οφέλη των εμβολίων σε κάθε στάδιο της ζωής.

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης και με το σύνθημα «Ας προστατευθούμε όλοι μαζί - Λέμε “Ναι” στον εμβολιασμό», Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ θα συμμετάσχουν σε δράσεις ενημέρωσης και όχι μόνο του κοινού.

Συγκεκριμένα τα Κέντρα Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας, Αγιάς, Αλμυρού, Αμφίκλειας, Αργαλαστής, Γόννων, Δομοκού, Θήβας, Ιστιαίας, Λιδορικίου, Μουζακίου, Οινοφύτων, Πύλης, Σκιάθου, Σχηματαρίου, Τυρνάβου και Φαρσάλων, θα πραγματοποιήσουν  δράσεις που θα επηρεάσουν περισσότερο από 6000 παιδιά και ενήλικες και περιλαμβάνουν ομιλίες, διανομή ενημερωτικού υλικού για τους εμβολιασμούς, έλεγχο βιβλιαρίων υγεία κ.ά.

Για το Κέντρο Υγείας Λαμίας οι δράσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα με ενημέρωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ενώ συνεχίζονται την Τετάρτη 25 Απριλίου με ενημέρωση των ανθρώπων στο Δημαρχείο Λαμίας.

Η εξασφάλιση και η επέκταση της δυνατότητας ανοσοποίησης είναι πολύ κρίσιμη για την ανάπτυξη των ατόμων, της οικογένειας και της κοινωνίας. Η τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος αποτελεί βασικό στοιχείο της ισχυρής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της καθολικής υγειονομικής κάλυψης. Παρέχει ένα σημείο επαφής της οικογένειας με τις υπηρεσίες υγείας και προσφέρει σε κάθε παιδί την ευκαιρία να ζήσει υγιεινά από το ξεκίνημα της ζωής του.

Η ανοσοποίηση είναι, επίσης, μια θεμελιώδης στρατηγική για την επίτευξη άλλων προτεραιοτήτων στον τομέα της υγείας, από τον έλεγχο της ιογενούς ηπατίτιδας έως την καταπολέμηση της αντιμικροβιακής αντοχής, στην παροχή μιας πλατφόρμας για την υγεία των εφήβων και στη βελτίωση της προγεννητικής και της νεογνικής φροντίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τις πρωτοβουλίες για κάθε περιοχή, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας και Ομάδες Υγείας.

Η διοίκηση της 5ης ΥΠε προγραμματίζει τον Μάιο την ανάπτυξη της διαδραστικής παρέμβασης ΕΜΒΟΛΙΟΥΠΟΛΗ, μια πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Εύοσμου, σε πόλεις της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με συμμετοχή των Τοπικών Ομάδων Υγείας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση