Επιτυχημένη χαρακτηρίζουν οι Πρυτάνεις την Σύνοδο στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 20:48 Επιτυχημένη χαρακτηρίζουν οι Πρυτάνεις την Σύνοδο στη Λαμία

Συνάντηση με Γαβρόγλου για τα συμπεράσματα από τις τριήμερες εργασίες…

Παρά την «ηχηρή απουσία» του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου από την 3η Σύνοδο Πρυτάνεων – Αντιπρυτάνεων των ΤΕΙ που διεξήχθη 22 με 24 Απριλίου στη Λαμία, οι συμμετέχοντες χαρακτηρίζουν τις εργασίες ότι στέφθηκαν από επιτυχία και προσδιορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μεταξύ αυτών και η διαβίβαση των συμπερασμάτων της Συνόδου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ από την τριμελή Γραμματεία, με την οποία θα έχει συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου.

Κατά την 1η ημέρα της Συνόδου, την Κυριακή  22 Απριλίου διαμορφώθηκαν οι θέσεις της Συνόδου για τις πρόνοιες που πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία για την ενσωμάτωση ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια και τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η 2η ημέρα εκτός τις τοποθετήσεις τοπικών φορέων, περιελάμβανε την ανάπτυξη της προγραμματισμένης 2ης Θεματικής Ενότητας (η 1η ήταν βασισμένη στην παρουσία του Υπουργού). Ο Αν. Καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μπόγρης Αντώνης ανέπτυξε το θέμα «Ενισχύοντας τη Διεθνοποίηση στην Ανώτατη Εκπαίδευση: Οδηγός Διαδικασιών & Εργαλείων – Προτάσεις», η Γενική Δ/ντρια της ΑΔΙΠ κ. Μπέστα Χριστίνα και η Πρόεδρος της ΑΔΙΠ κ. Παϊσίδου Νικολέττα αναφέρθηκαν στην «Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών, Εσωτερικά Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας ΑΔΙΠ» και τέλος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Λαμπρινουδάκης Κωνσταντίνος οποίος μίλησε για το «Νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων».

Την Τρίτη 24 Απριλίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου με την παρουσίαση των θέσεων των εκπροσώπων των κομμάτων για το μέλλον της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθώς και τις τοποθετήσεις των Επαγγελματικών Φορέων των Αποφοίτων των ΤΕΙ. Από τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα τοποθετηθήκαν ο κ. Μιχελής Αθανάσιος από το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αντωνίου Μαρία από τη Νέα Δημοκρατία, η κ. Παπαϊωάννου Κέλλυ από το ΚΚΕ, ο κ. Υφαντής Απόστολος από το Ποτάμι, ο κ. Ζιάγκας Αθανάσιος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο κ. Ευαγγελίου Παναγιώτης από την Ένωση Κεντρώων. 

Δείτε φωτογραφίες από την Τακτική Σύνοδο των Πρυτάνεων - Αντιπρυτάνεων στη Λαμία:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση