Νέο Μοναστήρι στο Περίβλεπτο Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 19:41 Νέο Μοναστήρι στο Περίβλεπτο Φθιώτιδας

Δωρεά Γιαννόπουλου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη του πρώην Υπουργού και Καθηγητή Ιατρικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου στο γραφείο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Νικόλαου το πρωί της Πέμπτης (26/4).

Πρόθεση του κ. Γιαννόπουλου είναι η δωρεά του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου που έχει ανεγείρει στο χωριό του στο Περίβλεπτο, καθώς και  μεγάλη οικοδομική πτέρυγα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, τα οποία ανήγειρε ο ίδιος  με έξοδά του,  σε οικόπεδό ιδιοκτησίας του για να λειτουργήσει ως μοναστήρι.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος αποδεχόμενος την προσφορά την οποία χαρακτήρισε «ως μεγάλη πράξη ευλαβείας και  αγάπης προς τον μοναχισμό και τον τόπο μας και του υπεσχέθη ότι όταν ολοκληρωθούν οι κανονικές και νόμιμες διαδικασίες θα τελέσει και τα εγκαίνια του Ναού».

Έτσι στις 17 Ιουνίου 2018ο Ποιμενάρχης μας θα μεταβεί στο Περίβλεπτο, να τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό και να δει την νέα πτέρυγα της Μονής, καθώς και όσα έχει ετοιμάσει ο κ. Γιαννόπουλος για το Μοναστήρι. Τέλος ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε στον δωρητή, ότι θα θέσει ως στόχο του την εξεύρεση τουλάχιστον δύο μοναχών, δια την επάνδρωση της Ιεράς Μονής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση