Δασικοί χάρτες και Κτηματολόγιο στην ατζέντα Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 22:26 Δασικοί χάρτες και Κτηματολόγιο στην ατζέντα Σαρακιώτη

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών και στο Δασαρχείο…

Με τον Διευθυντή Δασών Νομού Φθιώτιδας, Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δασάρχη Λαμίας, Ζωή Γεωργούση συναντήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προκειμένου να συζητήσει για το έργο και τα προβλήματα των δύο υπηρεσιών.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η πορεία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών, αλλά και του Κτηματολογίου, καθώς και τρόποι επίλυσης ζητημάτων όπως η ψηφιοποίηση και κωδικοποίηση των αναδασμών.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία και στον όγκο των πράξεων χαρακτηρισμού, καθώς και του συνόλου του έργου τόσο της διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής όσο και της προστασίας τους.

Επίσης στη συζήτηση με την κα Γεωργούση ο Φθιώτης βουλευτής ενδιαφέρθηκε για την πορεία υλοποίησης του «Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασών» και την πρόβλεψη αρκετών προσλήψεων στα Δασαρχεία της Φθιώτιδας για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών, συνεισφέροντας στη δασοπροστασία, στους καθαρισμούς σε δασικούς δρόμους και στις υπόλοιπες εργασίες προς την κατεύθυνση της προστασίας του δασικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος.

Οι κύριοι Σαρακιώτης και Παπανδρέου και η κυρία Γεωργούση συμφώνησαν από κοινού, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους εν όψει της τελικής κατάρτισης των Δασικών Χαρτών και της ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση