Στις 22 Νοεμβρίου θα εορτάζεται η μνήμη του Όσιου Ιακώβου Τσαλίκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 09:57 Στις 22 Νοεμβρίου θα εορτάζεται η μνήμη του Όσιου Ιακώβου Τσαλίκη

Παρουσία της Α.Θ.Π, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, έγινε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στη Βόρεια Εύβοια, η επίσημη αναγγελία της αγιοκατάταξης του Οσίου Γέροντος Ιακώβου (Τσαλίκη) του Νέου Ασκητού.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο Γέροντας Ιάκωβος θα εορτάζεται στις 22 Νοεμβρίου.

Στη λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις προσευχές του συνόδευσαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σύρου -Τήνου κ. Δωρόθεος Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ισπανίας κ. Πολύκαρπος, Συληβρίας κ. Μάξιμος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, και πλήθος ακόμη Μητροπολιτών από την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου.

Καλεσμένος του οικείου Ποιμενάρχου,  Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ήταν και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Νικόλαος ο οποίος μετέβη με την συνοδεία του στην Ιερά Μονή την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Ο Σεβασμιότατος μάλιστα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, όπου προσκύνησε το θαυματουργό σκήνωμα του αγίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση