Πότε φτάνει στο Λιανοκλάδι το πρώτο ηλεκτρικό τρένο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 20:37 Πότε φτάνει στο Λιανοκλάδι το πρώτο ηλεκτρικό τρένο

Φορτωμένο με Ευρωπαίους ​…

Συναντήσεις με κλιμάκιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, θα έχει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα θα βρεθεί ο Mathieu Grosch, Coordinator of the Orient /East – Med Corridor of TEN-T,  (Συντονιστή του Διαδρόμου Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών), ο οποίος θα συζητήσει με τον κ. Σπίρτζη την εξέλιξη των μεγάλων έργων.

Μάλιστα την Τετάρτη 6 Ιουνίου, παρουσία του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διαδρομή Πειραιάς - Λιανοκλάδι με ηλεκτροκίνητο τρένο και στη συνέχεια επίσκεψη στη μεγαλύτερη καλωδιωτή σιδηροδρομική γέφυρα των Βαλκανίων (Γέφυρα 26 γνωστή κι ως γέφυρα Εκκάρας) που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. ενδιάμεσα το τρένο θα σταματήσει σε Αθήνα, Τιθορέα, αλλά στην εντυπωσιακή σήραγγα Καλλιδρόμου τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων.

Το κλιμάκιο έρχεται στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα (4/6) με τον κύκλο των συναντήσεων να περιλαμβάνει τις διοικήσεις  των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και εκπροσώπους της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ (ΕΔΥΜΕΤ/ΥΠΥΜΕ).

Θα ακολουθήσει την Τρίτη 5 Ιουνίου ξενάγηση του κλιμακίου στους χώρους του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου και στη συνέχεια όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς θα λάβουν μέρος στην ημερίδα «Συνδυασμένες Μεταφορές και ο Ρόλος της Ελλάδας» που διοργανώνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτιρίου Διοίκησης Εμπορευματικού Κέντρου.

Όπως σημειώσαμε την Τετάρτη Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι θα κάνουν το ταξίδι Πειραιάς - Λιανοκλάδι με ηλεκτρικό τρένο και την επόμενη ημέρα το κλιμάκιο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφτεί τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τα υπό εξέλιξη έργα του Μετρό στην πόλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θάνου Βούρδα και εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση