Λαμία: Τους «τσίμπησαν» οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. για απόπειρα κλοπής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 16:32 Λαμία: Τους «τσίμπησαν» οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. για απόπειρα κλοπής

Επιδρομή μέρα - μεσημέρι σε πολυκατοικία…

Δύο αλλοδαποί προσήχθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αστυνομικό Μέγαρο από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, με την υποψία της διάρρηξης κεντρικής εισόδου πολυκατοικίας.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια επρόκειτο για τους δύο δράστες που εισήλθαν παραβιάζοντας την πόρτα της πολυκατοικίας με σκοπό την διάρρηξη διαμερισμάτων. Ένοικος της πολυκατοικίας τους είχε αντιληφθεί και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η ομάδα ΔΙΑΣ που μετά από αναζητήσεις, κατόρθωσε να τους εντοπίσει, ενώ είχαν επιβιβασθεί σε αυτοκίνητο και ετοιμαζόντουσαν να εξαφανιστούν.

Από την έρευνα που διεξήγαγαν στη συνέχεια αστυνομικοί της Ασφάλειας οι δύο αλλοδαποί - οι οποίοι και συνελήφθησαν - κινούμενοι με το ανωτέρω όχημα, κατόπτευαν οικίες με σκοπό την διάρρηξή τους, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, αλλά και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία διατασσόταν η ανάκληση της απόλυσής του, η σύλληψη και κράτησή του, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του είχε επιβληθεί, με παλαιότερη συγχωνευτική Απόφαση του Α’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση