Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπειρίες του 1ου ΕΠΑΛ από το Erasmus KA1

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 17:53 Εμπειρίες του 1ου ΕΠΑΛ από το Erasmus KA1

«Ένα σχολείο αλλάζει, μαθαίνει και εισάγει την καινοτομία και την αλλαγή»…

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus KA1 με τίτλο «Ένα σχολείο αλλάζει, μαθαίνει και εισάγει την καινοτομία και την αλλαγή» πραγματοποίησε την τρίτη και τελευταία από τις κινητικότητες του προγράμματος με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών του στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Το σεμινάριο διήρκησε από τις 23  έως 28 Απριλίου 2018 και αφορούσε στη χρήση των κινητών συσκευών tablets και smartphones ως εκπαιδευτικά εργαλεία. Συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα που κατάφερε να συνδυάσει επιτυχώς τη θεωρητική γνώση με την πρακτική.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι μαθητές μας μεγαλώνουν σε μια ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη και ψηφιακή κοινωνία η τάση BYOD (Bring Your Own Device - Φέρε τη δική σου συσκευή) είναι μια πραγματικότητα που θα συναντήσουμε στο προσεχές μέλλον και κρύβει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Το σεμινάριο είχε ως στόχο να υιοθετηθούν νέες μέθοδοι διδασκαλίας που θα καθιστούν πιο ελκυστική τη μαθησιακή διαδικασία για τους μαθητές και θα βελτιώνουν τα μαθησιακά αποτελέσματα.

Με στόχο την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη σχολική τους μονάδα, οι Λαμιώτες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρακτικά εργαλεία για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών τους.

Πιο συγκεκριμένα, πώς οι φορητοί υπολογιστές, τα tablets και τα Smartphones μπορούν να ενσωματωθούν ως εκπαιδευτικά εργαλεία στη μαθησιακή διαδικασία. Πώς να χρησιμοποιούνται λογισμικά, πλατφόρμες και εφαρμογές όπως το Youtube, το Trello, το Socrative, το Evernote, το Quizlet, το Edmodo, το Onenote , το Kahoot, το lyricstraining, το EdPuzzle, τοTwitter, το MIT App Inventor, το Facebook και άλλα. Είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς μπορεί να βελτιωθεί η μάθηση χρησιμοποιώντας αξιόπιστα τεχνολογικά παιχνίδια και κουίζ.

Τέλος κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ συνομίλησαν και αντάλλαν απόψεις με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών που συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.