Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 18ο Δημοτικό Λαμίας υποδέχεται τα «Πρωτάκια»!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 17:42 Το 18ο Δημοτικό Λαμίας υποδέχεται τα «Πρωτάκια»!

Τα νήπια και τα προνήπια του 29ου Νηπιαγωγείου Λαμίας, υποδέχτηκαν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Τα παιδιά συνόδευσαν η Σύμβουλος 30ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Μιχαηλίδου Βασιλική, μαζί με τις Νηπιαγωγούς, Πέτσα Έλενα, Τασιοπούλου Κρίστυ και Σδράλη Βάσω.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μικροί μαθητές/τριες να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για το καινούριο τους σχολείο για να έχουν μια ομαλή μετάβαση στο μέλλον. Οικοδεσπότες ήταν οι μελλοντικοί/κές συμμαθητές/τριές τους της φετινής Α΄ Τάξης μαζί με την Σύμβουλο 2ης Περιφέρειας Ν. Φθ/δας, Γλένη Χρυσαυγή & τον Δάσκαλό τους, Φλώτσιο Λάμπρο, που περίμεναν να τους/τις καλωσορίσουν στην τάξη τους.

Ομοίως τα παιδιά καλωσόρισε η Δ/ντρια, Ανδριτσοπούλου Δήμητρα και  ακολούθησε ξενάγηση σε χώρους του σχολείου (Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Ολοήμερου κ.α.), αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως, μουσικοκινητική δράση γνωριμίας, ανάγνωση του παραμυθιού «Οι καλοί και οι κακοί ιππότες» & πολλά διαδραστικά παιχνίδια ανάπτυξης μνήμης, παρατηρητικότητας & κινητικών δεξιοτήτων που ενθουσίασαν όλα τα παιδιά!

Στο τέλος τα πρωτάκια με τον Δάσκαλό τους αποχαιρέτησαν μελωδικά τους επισκέπτες προβάλλοντας και τραγουδώντας τα τραγούδια: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=LLOXlhdxDMc) & «Αν όλα τα παιδιά της γης» (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=F4IC9jP2WFY). Επιπλέον πρόσφεραν ένα αναμνηστικό-κατασκευή στο κάθε παιδί, που είχαν προετοιμάσει ειδικά για τους νέους τους φίλους, ένα πολύχρωμο λουλούδι-κατασκευή που συνοδευόταν από μια καλοκαιρινή ζωγραφιά για να θυμούνται αυτή την ωραία συνάντηση…

Πριν την αποχώρηση έγινε ομαδική φωτογράφιση και προσφέρθηκαν γλυκές λιχουδιές σε όλους.

«Η Διευθύντρια & οι Εκπαιδευτικοί του 18ου Δημ. Σχ. Λαμίας ευχαριστούν θερμά τις δύο Συμβούλους, καθώς και τις Νηπιαγωγούς  για την ξεχωριστή επίσκεψη που οργάνωσαν για τους μικρούς μαθητές/τριες. Τα μελλοντικά πρωτάκια έφυγαν ενθουσιασμένα με χαρούμενες εικόνες από την πρώτη επαφή τους με το νέο τους σχολείο… Θα τις σκέφτονται το καλοκαίρι ώστε να επιστρέψουν με ανυπομονησία τον Σεπτέμβριο!».