Το ηλεκτροκίνητο τρένο «σφύριξε» στο Λιανοκλάδι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 19:33 Το ηλεκτροκίνητο τρένο «σφύριξε» στο Λιανοκλάδι

Κανονικά με ηλεκτρισμό από την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια από και προς Πειραιά μέχρι το Φθιωτικό σταθμό, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών.

Το πρώτο δρομολόγιο Πειραιάς - Λιανοκλάδι με τρένο που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, έφτασε το μεσημέρι στη Φθιώτιδα.

Επιβάτες του τρένου ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης και Παναγιώτης Θεοχάρης αντίστοιχα, καθώς και κλιμάκιο της ΕΕ με επικεφαλής τον Mathieu Grosch, υπεύθυνο για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Η παρουσία του κ. Grosch θεωρείται πολύ σημαντική για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς οι εντυπώσεις του από την πορεία των μεγάλων έργων ήταν άριστες δηλώνοντας στο ΑΠΕ για συνέπεια και αξιοποίηση κάθε ευρώ από ελληνικής πλευράς.

Τόσο ο κ Grosch, όσο και ο κ. Βούρδας, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι και τα υπόλοιπα έργα που έχουν προγραμματιστεί, αν εκτελεστούν με τις ίδιες συνθήκες, θα ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις.

Αναφορικά με την ηλεκτροκίνητη γραμμή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να δρομολογήσει τρένα, εφόσον ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες οι δοκιμές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση