Μπακογιάννης: «Στου κουφού την πόρτα…»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 08:41 Μπακογιάννης: «Στου κουφού την πόρτα…»

Σκουρλέτης: «Έγιναν τα πρώτα βήματα» – Μπακογιάννης: «Δυόμιση χαμένες ώρες». Κοντράστ συναισθημάτων στη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των Περιφερειών.

Δε φαίνεται να έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα η συνάντηση του Υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που αφορούσε το σχέδιο νόμου "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1", με την αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στην οποία επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος της Κώστας Αγοραστός και συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης.

Αν και ο Υπουργός δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελούσε τα πρώτα βήματα για τη βελτίωση πολλών πραγμάτων στην αυτοδιοίκηση, ξεκαθάριζε ότι δεν μπορούν να κάνουν δεκτές προτάσεις οι οποίες κινούνται σε μία διαφορετική λογική.

«Εμείς, όπως ξέρετε, έχουμε επιλέξει παράλληλα με αυτά τα βήματα που θα ενισχύσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ρόλο της, να κάνουμε μία βαθιά δημοκρατική τομή, να δώσουμε μία νέα ώθηση στην υπόθεση της Δημοκρατίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της προώθησης της απλής αναλογικής. Πάνω σε αυτή τη βάση δεχόμαστε οτιδήποτε μπορεί να είναι πιο λειτουργικό», ήταν η δήλωση του Υπουργού.

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πιστεύουμε ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το πόσα βήματα έγιναν σε σχέση με αυτή τη συνάντηση: «Δυόμιση χαμένες ώρες με τον κ. Σκουρλέτη σε έναν διάλογο παρωδία για την αυτοδιοίκηση. 100% αλαζονεία, προκατάληψη και ιδεοληψία, 0% ουσία. Τζάμπα κόπος. Στου κουφού την πόρτα ...»!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση