Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκληματική ομάδα είχε ρημάξει τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 18:20 Εγκληματική ομάδα είχε ρημάξει τα σχολεία

Στη Δικογραφία περιλαμβάνεται κι εμπρησμός αυτοκινήτου.

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από πολύμηνη έρευνα, σωρεία κλοπών – διαρρήξεων, καθώς και απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως σε σχολικά συγκροτήματα, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.

Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή έξι (6) τουλάχιστον ατόμων, εκ των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τρεις ημεδαποί, ηλικίας από 17 έως 21 ετών.

Οι δράστες, οι οποίοι αποτελούσαν και κινούταν συνήθως ως ομάδα, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών & φθορών, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορείται και ένας 48χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, η ομάδα τους συγκροτήθηκε με σκοπό την διάπραξη κλοπών, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017 και μέχρι το Μάιο του 2018, είχαν συνολικά διαπράξει είκοσι δύο (22) κλοπές – διαρρήξεις & τρεις (3) απόπειρες κλοπών από:

• σχολικά συγκροτήματα (Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια),

• τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ευβοίας και

• μία οικία και ένα Κοινοτικό Κατάστημα της περιοχής.

Οι δράστες παραβίαζαν τους ανωτέρω χώρους, προκαλώντας συνήθως φθορές, ενώ εισερχόντουσαν και αφαιρούσαν αντικείμενα από τις αίθουσες, τα συστεγαζόμενα κυλικεία και τα γραφεία αυτών.

Η λεία τους συμπεριλάμβανε ηλεκτρολογικό – ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρήματα, διάφορα αντικείμενα εκπαιδευτικού περιεχομένου ή μη, εμπορεύματα από τα κυλικεία, έγγραφα, καθώς και κοσμήματα που αφαίρεσαν από την οικία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 21χρονου και του 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους – αντιπροσώπους τους.

Γίνεται μνεία ότι κατά την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος, σε συνεργασία με 25χρονο ημεδαπό, ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, για διάπραξη ληστειών και κλοπών, κατηγορούνται για τη κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το Νοέμβριο του 2017 σε περιοχή της Χαλκίδας, καθώς και τον εμπρησμό αυτού, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα  μέλη της ομάδας, καθώς και να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.