Ημερίδα για τα χρέη των Επαγγελματιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 20:18 Ημερίδα για τα χρέη των Επαγγελματιών

Τι είπε ο ειδικός τομεακός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης Φώτης Κουρμούσης.

Τον ειδικό τομεακό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Φώτη Κουρμούση, φιλοξένησαν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη Λαμία, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας & η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς.

Ο κ. Κουρμούσης, μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση για τις ρυθμίσεις των χρεών των επιχειρήσεων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Αφότεροι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθ. Κυρίτσης και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας Κ. Μπέλλης, επισήμαναν στον ειδικό γραματέα τα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων και την αδυναμία πρόσβασης στη ρευστότητα. Αναφέρθηκαν επίσης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ο οποίος αποτελεί μία διεθνώς καλή πρακτική και ζήτησαν να βελτιωθούν οι όροι πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και να καταβληθούν προσπάθειες ώστε η πλειονότητα των επιχειρήσεων να ωφεληθεί από τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ο Ειδικός Γραμματέας ανέλυσε το νόμο για τη ρύθμιση των χρεών, αναφέρθηκε στις βασικές προϋποθέσεις υπαγωγής και απάντησε στις ερωτήσεις των φορέων, επιχειρηματιών, πολιτών για τις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση.

Τέλος, ανέφερε ότι σχεδιάζεται μέχρι το τέλος του έτους η δημιουργία επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση