Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Κερδισμένη η Λάρισα» - Η Λαμία και η Στερεά όμως;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 10:43 Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Κερδισμένη η Λάρισα» - Η Λαμία και η Στερεά όμως;

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, φιλοξένησε η έντυπη έκδοση του larissanet.

Εκεί διατυπώνεται η ανησυχία για τα κέρδη της Λάρισας από την απορρόφηση του κατ’ εξοχήν ιδρύματός της, του ΤΕΙ Θεσσαλίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που έχει έδρα το Βόλο.

Η απάντηση λοιπόν του νέου πρύτανη είναι κατηγορηματικά «ΝΑΙ» ότι έχει να κερδίσει η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τη συγκεκριμένη συγχώνευση, ωστόσο πουθενά δεν αναφέρεται η συγχώνευση του ΤΕΙ Στερεάς και φυσικά τα τοπικά οφέλη των πόλεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την ανυπαρξία Τριτοβάθμιου Ιδρύματος.

Ερώτηση κλειδί προς τον κ. Μαμούρη αποτελεί «το πόσο δύσκολη υπόθεση θα είναι η διοίκηση ενός τόσο μεγάλου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλία;» με τον Πρύτανη να αναφέρει τα εξής:

«Θα είναι δύσκολο σίγουρα. Αλλά προσωπικά δεν με τρομάζει. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αυτά τα τριάντα χρόνια τα οποία λειτουργεί, έχει περάσει μέσα από τρεις μεγάλες επεκτάσεις. Ξεκίνησε με πέντε, πήγε στα δώδεκα και στη συνέχεια ανέπτυξε 18 τμήματα…».

Το να ζητάμε να επικρατήσει η ίδια λογική για ένα Πανεπιστήμιο Στερεάς το οποίο θα ξεκινήσει από χαμηλά για να μεγαλώσει κι εκείνο, πόσο δύσκολο να είναι άραγε;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση