Ο Εισαγγελέας Λαμίας ενημερώνει τους δασκάλους για τα κακοποιημένα παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 08:10 Ο Εισαγγελέας Λαμίας ενημερώνει τους δασκάλους για τα κακοποιημένα παιδιά

Η συνάντηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και η πρωτοβουλία ανήκει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, κ. Χάρη Λακαφώση.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο γραφείο της Εισαγγελίας Λαμίας η καταγγελία για κακοποίηση των μικρών παιδιών από τον παππού, συνταξιούχο δικηγόρο, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή τα παιδιά να απομακρυνθούν από το οικογενειακό περιβάλλον και μέχρι σήμερα δεν επέτρεψε στους γονείς ούτε καν να τα επισκεφθούν, στην παιδιατρική κλινική του ΓΝ Λαμίας, όπου φιλοξενούνται προσωρινά.

Παράλληλα παρακολουθούσε στενά όλη την έρευνα και την προανάκριση μέχρι να πάρει το δρόμο για τη φυλακή ο 69χρονος, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε τα εγγονάκια του.

Με αφορμή αυτό το συνταρακτικό περιστατικό κακοποίησης των δύο μικρών παιδιών από τον ίδιο τους τον παππού, πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, ενημερωτική συνάντηση στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, με Διευθυντές σχολείων και νηπιαγωγείων, στελέχη της Πρωτοβάθμιας και εκπαιδευτικούς του νομού Φθιώτιδας.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να γνωρίζουν οι δάσκαλοι ότι στην Εισαγγελία Λαμίας υπάρχουν "ανοιχτά αυτιά" και κάθε καταγγελία θα ερευνάται άμεσα και διεξοδικά. Οι δάσκαλοι δεν πρέπει να διστάζουν να φτάσουν μέχρι το γραφείο του Εισαγγελέα, όταν υπάρχουν υποψίες για κακοποιήσεις παιδιών.

Με πολύ νωπές τις μνήμες από το φρικτό αυτό περιστατικό, το οποίο αποκαλύφθηκε από το ενδιαφέρον μιας εκπαιδευτικού, ο κ. Λακαφώσης θέλει να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους λειτουργούς της εκπαίδευσης, προκειμένου να προλάβουν παρόμοια δράματα που βιώνουν παιδιά.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά και να μη φοβούνται να καταγγείλουν οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή κακοποίησης πέφτει στην αντίληψή τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση