Ενημέρωση από την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 00:05 Ενημέρωση από την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα:18:30 στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε, σε καλό κλίμα, σύσκεψη των φορέων που συγκροτούν την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»  στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.

Σε αυτή την σύσκεψη επισημάνθηκαν, για μια ακόμη φορά, τα ειδικότερα προβλήματα που σχετίζονται με τα θέματα υγείας που αφορούν τους εργαζομένους και τους πολίτες και διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

1)Η Δημόσια Υγειά είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό. Η εμπορευματοποίηση της, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας της εκάστοτε κυβέρνησης, να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κοινωνικές δαπάνες, να μετακυλύεται συνεχώς το τεράστιο οικονομικό κόστος για την υγειονομική περίθαλψη αποκλειστικά στους σκληρά φορολογουμένους πολίτες, να ενισχύεται η ιδιωτική πρωτοβουλία και να διαιωνίζεται μια ιδιότυπη μορφή «ομηρίας» για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών των πολιτικών είναι: η παρουσία ιδιωτικών επιχειρήσεων (εργολάβοι καθαριότητας, σίτισης κ.λπ.) , η παρουσία εργαζομένων με διαφορετικές σχέσεις εργασίας (συμβασιούχοι, επικουρικοί κ.λπ.) στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και η απαξίωση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων.

2) Τα προβλήματα των εργαζομένων (μισθολογικές μειώσεις, τεράστια έλλειψη προσωπικού και ύπαρξη προβληματικής υλικοτεχνικής υποδομής) σε όλες τις δομές παροχών φροντίδας υγείας, απορρέουν, από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά και από τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει, όλες, ανεξαιρέτως, οι κυβερνήσεις. Η οικονομική δυσπραγία σε συνδυασμό με την διαχρονική έλλειψη συντονισμού των ενεργειών και της πολιτικής βούλησης, για την πλειονότητα των  θεμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των κυβερνόντων, προκαλεί τεράστια δυσφορία όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες που λαμβάνουν υπηρεσίες φροντίδας υγείας.

3)Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Δημόσια Υγεία του Ν. Φθιώτιδας αποτελούν, για όλους τους κοινωνικούς φορείς, πεδίο γόνιμου διαλόγου και σύγκλισης απόψεων. Στο πλαίσιο αυτό, η « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ » θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται, , προκειμένου τα προβλήματα να αναδειχθούν και να επιλυθούν.

Στόχος της « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ »  είναι ο συντονισμός των διεκδικήσεων των επιμέρους φορέων για δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία. Άλλωστε:

“Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, γιατί η δημόσια υγεία μας αφορά όλους”
 « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ »

  • Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ν. Φθιώτιδας
  • Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κ. Υγείας
  • Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Ν. Φθιώτιδος
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Στερεάς Ελλάδος                                                                                        
  • Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Φθιώτιδος:
Προσαρμοσμένη αναζήτηση