Χαλάει ο καιρός... νέα κακοκαιρία διαρκείας!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:17 Χαλάει ο καιρός... νέα κακοκαιρία διαρκείας!

 Άστατος ο καιρός και στη Φθιώτιδα τις επόμενες ημέρες....

Το φετινό καλοκαίρι μάλλον θα αργήσει να έρθει στη χώρα μας, καθώς η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ξανά βροχερή και με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μάλιστα, τα προγνωστικά θέλουν τη μέγιστη θερμοκρασία στην κεντρική Στερεά να είναι κάτω από τους 33-34 βαθμούς έως τις 2-3 Ιουλίου.
 
Δείτε τι καιρό θα έχουμε στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.
 
Γενική πρόγνωση
Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι άστατος, ενώ από τη Δευτέρα έως και την ερχόμενη Παρασκευή (25-29 του μηνός) μια νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας. Σε γενικές γραμμές, η τάση είναι η εξής:
 
1.  To Σαββατοκύριακο (23-24 του μηνός) προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα εκδηλωθούν κατά τόπους μπόρες στη νότια Χαλκιδική, τη θαλάσσια περιοχή του ΒΔ Αιγαίου, τη νότια Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια.
 
2. Την Δευτέρα μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα κινηθεί από την Ιταλία προς το Ιόνιο, επιδεινώνοντας εκ νέου τον καιρό στη χώρα μας για αρκετές μάλιστα μέρες. Οι λεπτομέρειες για την εξέλιξη αυτή δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, ωστόσο τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα αφορά μόνο το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Την Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν και στην ανατολική Ελλάδα και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία από την Κυριακή και έπειτα θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής θα καταστεί άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε και πάλι τοπικές βροχές το μεσημέρι-απόγευμα. Τη Δευτέρα προβλέπεται βελτίωση του καιρού, η οποία όμως θα είναι πρόσκαιρη καθώς την Τρίτη αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Βροχερό θα διατηρηθεί το σκηνικό από την Τρίτη έως και την ερχόμενη Πέμπτη (26-28 του μηνός) με τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους να είναι έντονα. Η μέγιστη θερμοκρασία από την Κυριακή και έπειτα δε θα ξεπεράσει τους 26-27 βαθμούς. Πιο αναλυτικά:
 
Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 21-33 βαθμούς.
 
Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται τοπικές βροχές κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί από 21-29 βαθμούς, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη θα φτάσει τους 27 βαθμούς.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση