Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο: Οι πέντε μπορούν καλύτερα από τον έναν!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 15:00 Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο: Οι πέντε μπορούν καλύτερα από τον έναν!

Συζητούν τη συνδιοργάνωση έκθεσης αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος πανελλήνιας εμβέλειας.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στη Λαμία, η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου όπου συμμετέχουν όλα τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν νεοσύστατο φορέα που από τη μία φανερώνει την καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης, από την άλλη υπηρετεί - θεωρητικά προς το παρόν - το ισχύς εν τη ενώσει.

Τη συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που υποσχέθηκε να υποστηρίξει και να υλοποιήσει μαζί τους μια σειρά δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης, οι προτάσεις στο υπό διαμόρφωση Σχέδιο Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, που θα κατατεθούν στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η διοργάνωση του ετήσιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας, ενώ κατατέθηκαν και οι σκέψεις των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων σχετικά με την πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης έκθεσης αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος πανελλήνιας εμβέλειας το προσεχές διάστημα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντίδήμρχοι του Δ. Λαμιέων και μέλη του Επιμλεητηρίου Φθιώτιδας. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση