Πρόγραμμα κατάρτισης κρατουμένων: Τα Πτυχία τους πήραν στο Δομοκό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 09:35 Πρόγραμμα κατάρτισης κρατουμένων: Τα Πτυχία τους πήραν στο Δομοκό

Σε δύο κύκλους η δράση και σε συνολικά εφτά φυλακές…

Στο Δομοκό ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με την απονομή των Πιστοποιητικών σε 15 κρατούμενους.

Οι κρατούμενοι στο Δομοκό ολοκλήρωσαν την κατάρτιση τους στην ειδικότητα «Συντήρηση και Επισκευή κλιματιστικών».

H απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας «Θεατρική απόΔΡΑΣΗ από στερεότυπα και προκαταλήψεις», παρουσία της διοικήτριας του Οργανισμού Καθηγήτριας Μαρίας Καραμεσίνη και του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτύχη Φυτράκη.

Ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, υλοποιεί ήδη επτά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στις φυλακές της χώρας, με στόχο ο χρόνος κράτησης να αξιοποιείται δημιουργικά και παραγωγικά από τους κρατουμένους που καταρτίζονται καθώς και για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη τους μετά την αποφυλάκιση.

Ο πρώτος κύκλος δράσεων, που ολοκληρώθηκε χθες, περιελάμβανε τα εξής 3 προγράμματα: «Μαγειρική», στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, το ίδιο πρόγραμμα στο κατάστημα Κράτησης Χανίων και τέλος «Συντήρηση και Επισκευή κλιματιστικών», στο κατάστημα Δομοκού.

Ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος που περιλαμβάνει 4 προγράμματα. Η επίσημη έναρξη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων με το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα «Τεχνίτες γυψοσανίδων, τεχνοτροπιών και ελαιοχρωματισμών». Το ίδιο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στα καταστήματα Κράτησης Μαλανδρίνου και Νιγρίτας, ενώ στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, οι κρατούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν στην ειδικότητα «Συντηρητές Κτηρίων».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση