Παναγιώτης Ιακωβής: «Το ΕΚΠΑ δεν δικαιολογεί το όνομά του»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 08:55 Παναγιώτης Ιακωβής: «Το ΕΚΠΑ δεν δικαιολογεί το όνομά του»

Ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στην πρόταση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας ρίχνοντας το "brand name" του ΕΚΠΑ για να αποσπάσει από τη Στερεά το κομμάτι της Εύβοιας, στάθηκε ο γνωστός ιατρός Παναγιώτης Ιακωβής, Πρόεδρος του Ομίλου "300" και μέλος της «Ομάδας Τεκμηρίωσης Πανούση» για το Δελφικό Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Ιακωβής σχολιάζει ότι το ΕΚΠΑ δεν καλύπτει με τον τίτλο του το ρόλο που παίζει ουσιαστικά στον συγκεντρωτισμό των Αθηνών για αυτό και το καλεί να μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης Ιακωβή:

«Ένα Πανεπιστήμιο που δεν δικαιολογεί το όνομά του.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ονομάζεται "Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών" (ΕΚΠΑ) .

Δεν ονομάζεται "Πανεπιστήμιο της Αθήνας". Συνεπώς, εξ' ορισμού, και εκ της θέσης του, δεν λειτουργεί με τοπικιστικά μικροσυμφέροντα, αλλά με βάση το Εθνικώς ωφέλιμο.

Στην Στερεά Ελλάδα όμως, γινόμαστε μάρτυρες μιας "επίθεσης" από θέση ισχύος εκ μέρους του ΕΚΠΑ.

Το Αθηναϊκό Πανεπιστήμιο, με τακτικές και πρακτικές που θυμίζουν τον "διάλογο" των Μηλίων με τους Αθηναίους, προσπαθεί να αποστερήσει Τμήματα από το ΤΕΙ Στερεάς και πλευρίζει σχολές που ανήκουν στην στερημένη Ακαδημαϊκά Στερεά Ελλάδα.

Δίκην αδηφάγου τέρατος, το ΕΚΠΑ αδιαφορεί για τον Εθνικό του ρόλο και λειτουργεί ως ένα από τα 14 (νομίζω) τοπικιστικά ανώτατα ιδρύματα της Αθήνας. Σαν "μαύρη τρύπα" απορροφά νέους, κονδύλια και αναπτυξιακές προοπτικές από την Στερεά. Ο Μινώταυρος της Αθήνας.

Δεν σας φτάνουν κύριοι των Αθηνών τα 14 ανώτατα ιδρύματα; Και προσπαθείτε να ρευστοποιήσετε την ανώτατη εκπαίδευση της ταλαιπωρημένης Στερεάς;

Ίσως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πρέπει να αλλάξει όνομα δεδομένων των ενεργειών του.

"Πανεπιστήμιο της Αθήνας" ίσως είναι πιο ταιριαστό.

Με σήμα τον Μινώταυρο».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση