Φθιώτιδα: Τι ισχύει για τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 11:19 Φθιώτιδα: Τι ισχύει για τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές

Οι αποφάσεις όταν ο χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών γίνει πορτοκαλί…

Μετά την εξουσιοδότησή του από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νικόλαο Ντίτορα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε άμεσα στη μεταβίβαση άσκησης αρμοδιότητας σύγκλησης Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στους Αντιπεριφερειάρχες του των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Έτσι πλέον οι Φανή Παπαθωμά (για τη Βοιωτία), Φάνης Σπανός (για την Εύβοια), Αριστείδης Τασιός (για την Ευρυτανία), Ευθύμιος Καραΐσκος (για τη Φθιώτιδα) και Ευάγγελος Κατσαγούνος (για τη Φωκίδα), είναι υπεύθυνοι να συγκαλούν τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) των Περιφερειακών Ενοτήτων τους, προκειμένου να αποφασίζουν για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές», σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης τους.

Με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας για όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2018, η οποία θα ισχύει τις ημέρες, που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται από την προηγούμενη ημέρα στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου, 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού) και θα ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων. Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ). Για την ενημέρωση του κοινού θα εκδίδεται δελτίο τύπου, ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας, μία ημέρα πριν την έναρξη της απαγόρευσης θα αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή τηλεομοιοτυπία (fax) για την ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση