Αυτό είναι το σχέδιο του Υπουργείου για την κατάργηση της Τριτοβάθμιας στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 17:05 Αυτό είναι το σχέδιο του Υπουργείου για την κατάργηση της Τριτοβάθμιας στη Στερεά

Σε δημόσια συζήτηση το 20σέλιδο σχέδιο με τις τρεις (3) νέες Σχολές, τα δέκαεξι (16) νέα τμήματα, τα έξι (6) Ινστιτούτα, τα τέσσερα (4) Κέντρα και το σημαντικό αριθμό δίχρονων Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα εφαρμοστεί μέσα σε ένα χρόνο!

Επιμένει το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων να κωφεύει στα αιτήματα και τις προτάσεις  των φορέων της Στερεάς Ελλάδας και προχωρά στο σχέδιο που εξαρχής στοχεύει στην κατάργηση του μοναδικού Ανώτατου Ιδρύματος στην περιφέρεια του ΤΕΙ Στερεάς.

Το μεσημέρι της Τρίτης (3/7) δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο που προωθεί προσωπικά ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε τελική συνάντηση με τους βουλευτές της περιοχής.

Σε αυτό λοιπόν περιλαμβάνεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να συντίθεται από οχτώ (8) Σχολές, πέντε (5) υφιστάμενες και τρεις  (3) νέες, με τριάντα τέσσερα (34) Τμήματα, έξι (6) Ινστιτούτα, τέσσερα (4) Κέντρα και σημαντικό αριθμό δίχρονων Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕ).  Από τις οχτώ (8) σχολές, τρεις (3) είναι στο Βόλο, τρεις (3) στη Λάρισα και από μία (1) σε Τρίκαλα και Λαμία. Δεκατέσσερα (14) Τμήματα στο Βόλο εκ των οποίων δύο (2) νέα, εννέα (9) στη Λάρισα εκ των οποίων εφτά (7) νέα, τέσσερα (4) στην Καρδίτσα εκ των οποίων τρία (3) νέα, δύο (2) στα Τρίκαλα εκ των οποίων ένα (1) νέο και πέντε (5) στη Λαμία εκ των οποίων τρία (3) νέα.

Και το εκπληκτικό είναι ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν από το Ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020, ενώ ο Υπουργός για το δελφικό πανεπιστήμιο Στερεάς έχει την άποψη ότι μπορεί να λειτουργήσει σε 20 χρόνια!

Το ωραίο στην πρόταση του Υπουργείου για ταφόπλακα στα όποια σχέδια των τοπικών παραγόντων, είναι και η επίσημη δημοσιοποίηση του σχεδίου του Συγκροτήματος Ευρίπου που συμπληρώνει την «άλωση της Περιφέρειας».

Το «μότο» που συνοδεύει την πρόταση είναι ότι με τη νέα του «δομή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρέχει εκπαίδευση σε σύγχρονα αντικείμενα σπουδών που καλύπτουν ανάγκες της περιφέρειας και της χώρας, διασφαλίζει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων ερευνητικών και εκπαιδευτικών υποδομών, πετυχαίνει την ύπαρξη κρίσιμων μεγεθών στην εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και επιστημονικών συνεργειών και συνθηκών βιωσιμότητας και αριστείας. Καινοτομεί, με την ένταξη των διάσπαρτων ερευνητικών δομών της Θεσσαλίας και μέρους της Στερεάς Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο και την αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού τους στην εκπαίδευση και την έρευνα»

Δείτε το σχέδιο που προτείνεται για δημόσια συζήτηση:

Κατεβάστε την πρόταση "Εύριπος" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Προσαρμοσμένη αναζήτηση