Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ξέσπασε μεγάλη διαμάχη για το σοβαρό τροχαίο με τη μητέρα και το παιδί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 10:45 Λαμία: Ξέσπασε μεγάλη διαμάχη για το σοβαρό τροχαίο με τη μητέρα και το παιδί

Ποιος οδηγούσε τελικά το μηχανάκι; Τι υποστηρίζουν οι δυο πλευρές. Τι δηλώνουν οι συνήγοροι που εμπλέκονται στην υπόθεση. Δείτε βίντεο.

Πριν από λίγες ημέρες η τοπική κοινωνία της Λαμίας συγκλονίστηκε από το σοβαρό τραυματισμό μητέρας και παιδιού στο τροχαίο που έγινε στην είσοδο της Νέας Μαγνησίας, όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και στη συνέχεια συγκρούστηκαν και με άλλο αυτοκίνητο που ακολουθούσε.

Αποτέλεσμα; Ο σοβαρότατος τραυματισμός της 47χρονης μητέρας και ο επίσης σοβαρός τραυματισμός του 16χρονου γιου της. Το παιδί, παρά τα σοβαρά κατάγματα που είχε, διέφυγε τον κίνδυνο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη μητέρα, η οποία για 10η συνεχόμενη ημέρα νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Ποιος οδηγούσε το μηχανάκι;

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό που συνέλεξε η Τροχαία Λαμίας το μηχανάκι οδηγούσε ο 16χρονος, ο οποίος δεν έχει δίπλωμα, και η μητέρα ήταν συνεπιβάτης. Το συμπέρασμα αυτό εξόργισε τους συγγενείς οι οποίοι από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν ότι το μηχανάκι οδηγούσε η μητέρα και ότι το παιδί καθόταν πίσω. Μάλιστα επικαλούνται μαρτυρίες, αλλά και υλικό από κάμερες που έχουν στη διάθεσή τους.

Για το λόγο αυτό, όπως είπαν και στο δικαστήριο σήμερα, κατέθεσαν μήνυση κατά του Αρχιφύλακα της τροχαίας που χειρίζεται την υπόθεση και έκανε την προανάκριση.

Δείτε στο βίντεο, που ακολουθεί, τι είπαν οι συνήγοροι Αλέξης Κούγιας και Κώστας Καραγκούνης:

Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος Γιώργος Δούμας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του υπαίτιου οδηγού, δήλωσε ότι η Τροχαία έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο και ότι έκανε πολύ σωστά την προανακριτική διαδικασία, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία και κάνοντας τις απαραίτητες εκθέσεις.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από τους φυσικούς δικαστές και δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω στοιχεία, όσο η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, για λόγους εντυπωσιασμού, είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δούμας.

Τόσο μέσα στο δικαστήριο, όσο και εκτός, ο κ. Δούμας ευχήθηκε να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της μητέρας, ενώ είπε ότι ο πελάτης του πήγε και έδωσε αίμα για τη 47χρονη.

Δείτε τι δήλωσε αμέσως μετά την αναβολή της δίκης:

Το δικαστήριο αναβλήθηκε για την 1η Νοεμβρίου του 2018 και η αντιπαράθεση όπως όλα δείχνουν θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Ας προσευχηθούμε όλοι η 47χρονη μητέρα να κερδίσει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η δικαιοσύνη.